Bigada, Aile şirketlerinde kurumsallaşma konferansı

Bigada, Aile şirketlerinde kurumsallaşma konferansı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga İş Adamları Derneği (BİAD) ile Genç Biga İş Adamları Derneği (GENÇBİAD) komitesinin düzenlediği Aile şirketlerinde kurumsallaşma ve genç iş adamlarının rolü konferansı, Biga Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.
     Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ersen Tekstil sahibi Ali Fuat Er, konferansta yaptığı konuşmada, ortaklık kültürünün geliştirilmesini istedi.
     Er, bugüne kadar ortaklık kültürünün başarılamadığını ifade ederek, Türkiyede faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 90ı aile şirketi. Ancak üçüncü nesillere aktarımı yüzde 20, ömürleri ise 30 yıldır dedi.
     Aile şirketlerindeki başarısızlıkta ilk sırayı yönetimdeki yetersizlik ve kurumsallaşamamanın aldığını vurgulayan Er, şöyle konuştu:
     Gençlerimiz bizim her şeyimiz. Aile şirketi de gençlere teslim edilecek. Asıl olan gençlerin işine sahip çıkması, kendini devrinin dinamikleriyle geliştirmesi, teknolojik gelişmelerini bizzat takip ederek yorulma bilmeden adımlarını atmasıdır. Benim çocuğum beni geçemez ise şirketlerde ileri gitmez, devletlerde ileri gitmez. Verin yükü gençler nasıl götürüyor işi, o konuda şüpheniz olmasın. Kurumsallaşma adına ortak adımlar atarak kendinizi, şirketinizi ve çalışanlarınızı geriden gelen nesillerin ufuklarını açma adına eğitim programlarına dahil edin.
     Genç iş adamlarına tavsiyelerde de bulunan Er, şöyle devam etti:
     Türkiyede pazar daralacak, kendimizi dışarıya atmadığımız sürece duvara toslayabiliriz. Yurt dışına çıkıp ticari potansiyelimizi arttırılmalıyız. Planlı iş gezileri, fuar ziyaretleri yaparak teknolojik gelişmeleri takip etmeliyiz. Dış ülkelerden heyetleri getirip ağırlamalıyız. İş forumlarını kaçırmayalım, hayat sürprizlerle dolu. Bir ayağınız Bigada kalsın, pergel gibi diğer ayağınızda dünyayı dolaşsın. Türkiyede çok çabuk etkilenebilecek yapılar var. Temkini elden bırakmayalım. Ürünlerinizi dış pazara göre ayarlayalım. Ar-Ge çalışmalarımızı yaparak işin hamallığından çok getiri kısmına bakalım.
     Er, konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigada, Aile şirketlerinde kurumsallaşma konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER