Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Biga Sivil Toplum Platformunun olağan toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Sivil Toplum Platformunun olağan toplantısı yapıldı.
     Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Öksüz başkanlığında, Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, kanunun getirdiği yeni uygulamalar, müfettişlerin teftişleri sırasında kontrol ettiği noktalar anlatıldı.
     İş güvenliği uzmanı Hamit Kürşat Demiryürek, iş sağlığı ve güvenliğinde 2013 yılıyla farklı bir anlayışın başladığını, kanunun en önemli yanının iş yerlerindeki sağlık ve güvenlik önlemlerinin hayata geçirilmesinden sadece işverenlerinin yükümlü tutulduğunu söyledi.
     Doğtaş İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü, iş güvenliği uzmanı Ümit Demirhan ise katılımcıların sorularını yanıtladı.
     Toplantıya, Kaymakam Fatih Genel, Biga SGK Müdürü Vehbi Tayoğlu, İÇDAŞ İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan ile iş verenler katıldı.
    
     -Fakülte bahçesi öğrenciler tarafından ağaçlandırıldı-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrenciler tarafından ağaçlandırıldı.
     Yrd. Doç. Dr Ufuk Gencel tarafından sosyal sorumluluk projesi ödevi olarak uygulanan proje kapsamında, Maliye Bölümü öğrencileri fakülte bahçesine 500 adet fidan dikti.
     Biga Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, dikim öncesi öğrencilere fıstık çamı hakkında bilgi verip, dikim tekniklerini anlattı.
     Daha sonra öğrenciler çeşitli türlerde fidan dikti.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER