Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Aşağıdemirci köylüleri ölü tavuklardan şikayetçi


ÇANAKKALE (A.A) - Biganın Bandırma yolu üzerinde bulunan Bozlar köyünden, Yukarıdemirci köyüne giden yolun kenarına atılan ölü tavuklar atıldığı öne sürüldü.
     köylüler, bazı çiftliklerin, ölmüş tavukları orman arazisine, yol kenarına attıklarını belirterek, her hafta yüzlerce tavuğun atıldığını yol kenarlarından geçmek zorunda kaldıklarını bildirdi.
     Yol kenarlarına atılan tavukları yemeğe çalışan köpeklerin saldırısına uğradıklarını öne süren vatandaşlar, tavuk çiftliklerini, zorunlu olan fosseptik çukuru bulundurmamak ve insan sağılığını tehlikeye düşürmekle suçladı.
     Biga Kaymakamı Fatih Genel, kümes hayvancılığı yapanların, tesisin etrafını kafes telle tamamen çevirmeleri gerektiğini belirterek, Ölen kümes hayvanları kesinlikle dışarıya atılmamalı ve uygun şartlarda gömülmelidir. Böyle bir durumda, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerimiz gerekli cezai uygulamayı yapacaklardır dedi.
     Biga Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Oyar da, ilçede her geçen gün tavukhane sayısının arttığını ifade ederek, Yukarıdemirci Köyü civarında 5 işletmenin bulunduğunu, gerekli uyarıların yapıldığını bildirdi.
    
     -Teknik personele seminer-
    
     Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, İzin İrtifak Şube Müdürlüğünde görevli orman mühendisleri Ekrem Özçelik ve İbrahim Aydın, teknik personele, izin irtifak eğitim semineri verdi.
     Orman Mühendisi Ekrem Özçelik, seminerde, ilgili kanun gereği gerçek ve tüzel kişiliklere verilecek izinler konusunda yapılan değişiklikler ve uygulamaları anlattı.
     Ormanlarda maden arama, işletme izinleri, petrol ve doğal gaz, define arama, arkeolojik kazı, restorasyon, ocak, fabrika, hızar ve şerit kurma izinleri, savunma, ulaşım, haberleşme, su amaçlı olarak izinlerin verildiğini belirten Özçelik, bu izinlerin kimlere ne şekilde verileceği, hangilerinin bedelli, hangilerinin bedelsiz olabileceği hakkında bilgi verdi. Özçelik, şunları kaydetti:
     Son zamanlarda belediyeler için çok önemli olan düzenli katı atık çöp depolama alanlarına da izin verilebilir hale gelindi. Düzenli çöp depolama alanlarını göstermek kaydıyla ara çöp depolama alanlarının da ormanlık alanlardan verilebilir hale geldi. Mezarlık, sağlık ocağı, devlet hastanesi, ilkokul, lise, devlet üniversitesi kurma gibi amaçlarla da ormanlardan izin verilebilecek. Gençlik ve Spor Müdürlüğünün talepleri ile yapılacak olan spor tesislerinden de bedel alınmayacaktır.
     Seminere, Biga Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış, Biga Orman İşletme Müdür yardımcısı Mehmet Akkan, Ağaçlandırma Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, Çan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Nurkan Yomar, Çan orman işletme şefleriyle orman muhafaza memurları katıldı.
    
     -Köy muhtarından şampiyon güreşçiye eşofman-
    
     Biga İdriskoru İbrahim Aydın İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Enes Keskin (13), okullar arası serbest güreş müsabakalarında 47 kiloda Çanakkale birincisi oldu.
     İdriskoru Köyü Muhtarı Feyzullah Şahin, sponsoru olduğu genç güreşçiye eşofman takımı hediye etti.
     Geçen yıl 42 kiloda Çanakkale il birincisi olan Keskin, 22-24 Martta Afyonda yapılacak olan turnuva için hazırlandığını belirtti.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER