Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Kitap Okuma Etkinliği


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştirildi.
     Kampüsün bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bilecik İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Bilecik İl Kültür Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi iş birliğiyle Kitap Okuma Etkinliği düzenlediklerini belirtti.
     Türk Kütüphaneciler Derneği öncülüğünde, 81 ilde aynı anda saat 12.30-13.00 arasında etkinliğin gerçekleştirildiğini aktaran Dengiz, Bu yıl, 72 il ve 111 merkezde aynı anda hep beraber sessiz kitap okuyacağız. Amaç, kitaba ve kütüphaneye halkımızın ilgisini çekmek, kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturabilmek. Bu amaca hizmet etmek adına bugün burada bizlerle olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bol kitaplı, kütüphaneyle birlikte geçireceğiniz nice günler diliyorum dedi.
     Etkinliğe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
    
     -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecike ulusal standartlarda atış poligonu kazandıracaklarını bildirdi.
     Yağcı, Bilecikte ilkleri gerçekleştirdiklerini belirterek ilk defa ilimizde ulusal standartlarda atış poligonu yapılacağını kaydetti. Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanlığına bir ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren Yağcı, şunları söyledi:
     Ankarada, ilimizde yapmış olduğumuz projeler konusunda bilgiler verdik. Avcılara vermiş olduğumuz atış poligonunun 10 yıllık süresi doldu. Bu atış poligonunun Bilecik Belediyesine devri için ilgili bakanlıkla görüşmeler yaptık. Bu konudan belirgin bir mutabakat oluştu. Önümüzdeki zaman içerisinde atış poligonu Bilecik Belediyesine devredilecek. Bilecik Belediyesi buraya ulusal ve uluslararası standartlarda atış poligonu yapacak. Proje tamamlandığında avcıların yarışmalarını uygun şartlarda yapması niteliğinde güzel bir atış poligonu olacak. Ayrıca vatandaşımız silah kullanımını dağda ya da sağda solda gelişi güzel yerlerde atarak gerçekleştirmek yerine resmi prosedür içerisinde uzmanlar denetimde ulusal standartlardaki atış poligonunda gerçekleştirmiş olacaklar.
    
     -Türk Haber-Sen Bilecik Şube Başkanı Türkoğlu-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türk Haber-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Türkoğlu, PTT Posta Dağıtım Hizmetlerinin, banka ve lojistik işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirdiğini ve yeni yasa tasarısında kamu yararının bulunmadığını savundu.
     Türkoğlu, Bilecik PTT önünde Kamu-Sene bağlı sendikaların da destek verdiği basın açıklamasında, Türk Haber-Sen olarak tasarının geri çekilmesi için bugün itibarıyla ülke genelinde PTT iş yerlerinde eylem başlatıldığını bildirdi.
     Hükümetin, yasa tasarısıyla, PTTnin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçladığını savunan Türkoğlu, şunları kaydetti:
     PTTnin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp, tüm özlük haklarını yönetim kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktadır. Nitekim 1 Şubatta kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle, 1,5 aylık süre içinde PTTnin yüzde 40lık iş hacmi ve kamuoyu nezdindeki güveni kaybedilmiştir. PTTnin AŞye dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Biz PTT çalışanları, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz. Oysa PTT, Posta Dağıtım Hizmetleri, banka ve lojistik işlemleri ile en önemli kamu hizmetlerinden birini yerine getirmektedir ve bu yasa tasarısında kamu yararı bulunmamaktadır.
    
     -Bilecik Şeyh Edebali Üniversitene yeni fakülte ve yüksekokul-
    
     Bilecik şeyh Edebali Üniversitesine 2014-2015 eğitim öğretim yılında yeni fakülte ve Yüksekokulların açılacağı bildirildi.
     Üniversiteden yapılan açıklamada, mevcut fakülte ve yüksekokulların yanı sıra 2014-2015 eğitim öğretim yılında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek ile Sağlık Yüksekokulunun kurulması için yasal işlemler tamamlandığı, 2013-2014 yılında bazı bölüm ve programlara öğrenci alınacağı kaydedildi.
     İslami İlimler Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulması yönündeki teklifinde Yükseköğretim Genel Kurulunda kabul edildiğini ve Milli Eğitim Bakanlığının görüşüne sunulduğu belirtilen açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının uygun görüşü ve akademik personelinin tamamlanmasının ardından birimlere de öğrenci alımı gerçekleşeceği ifade edildi.
    
     -Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezginin görevinden ayrılması-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin, görevinden ayrılmasına ilişkin, 6 aylık bir süreci kendisinin, kişisel gelişimi ve çeşitli eğitimler için ayırmak istediğini söyledi.
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağıcı, belediyede düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Göreve başladığımız günden itibaren birlikte çalıştığımız Osman kardeşimizi, kendisine ait iş ve işlemler sebebiyle Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmasına ilişkin olarak basınımızı bilgilendirmek için toplandık. 9 yıldır birlikte çalıştık. Osman Bey göreve geldiği günden itibaren gençliğiyle, dinamizmiyle bizim gücümüze güç kattı. Bundan sonraki kariyerinde başarılı olacağından eminiz ve başarılarından mutluluk duyacağız diye konuştu.
     Gezgin isegöreve geldiği günden itibaren 9 yıl boyunca alnının akıyla Bileciklilere hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Öğrenmenin, eğitimin yaşı yok ama teknoloji de çok hızlı ilerliyor. Kendimizi yenilemeye ve geliştirmeye çok fazla fırsatımız olmamıştı. Önümüzdeki 6 aylık bir süreci kendime zaman ayırmak istedim. Kendimi geliştirmeye, kişisel gelişime yönelik eğitimler almayı uygun buldum. Bundan sonra siyaset olabilir, bürokrasi olabilir, ticaret olabilir... 6 aylık eğitim sürecinden sonra buna karar vereceğiz.
     Konuşmaların ardından, Gezgin basın mensuplarıyla da vedalaştı.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Mesut Tankulu - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER