Bingölde Odur yüreriz yürüyüşü

Bingölde Odur yüreriz yürüyüşü


BİNGÖL (A.A) - Bingölde 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Odur yüreriz sloganıyla yürüyüş düzenlendi.
     Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen ve Bingöl Lisesi önünden başlayan yürüyüş Kültür Parkında sona erdi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Soyiler, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının talimatları doğrultusunda Odur yüreriz ve Kendime yürerim yerel sloganlarıyla yürüyüş düzenlediklerini anlattı.
     Obezite, diyabet ve metabolik hastalıklarıyla mücadele doğrultusunda fiziksel aktivite konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla yürüyüş düzenlediklerini ifade eden Soyiler, Dünya genelinde fiziksel hareketsizlik, kötü beslenme ile birlikte ortalama toplam sağlık harcamalarının yaklaşık yüzde 2si ile ilişkilendirilmektedir. Fiziksel aktivitenin artırılması sağlık harcamalarının dolayısıyla ekonomik maliyetin azaltılmasında uygulanabilir, maliyet etkin ve en temel stratejilerden birisidir dedi.
     Dr. Soyiler, şöyle konuştu:
     Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı hazırlanmıştır. Program aktivitelerinin yüzde 30u fiziksel aktivite içermektedir. Aktiviteler içerisinde toplumda fiziksel aktivitenin önemi, sağlık üzerine etkileri hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla fiziksel aktivite ile ilgili özel günlerin kutlanması da yer almaktadır.
     Sağlık Müdürü Abdullah Demir ise topluma yürüyüş kültürünün kazandırılması açısından sembolik bir etkinlik düzenlendiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde Odur yüreriz yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER