Biraz dikkat biraz özen hayatı engelsiz

Biraz dikkat biraz özen hayatı engelsiz kılıyor -Saruhanlıda doğuştan bedensel engelli 12 yaşındaki öğrenci, engelliler de düşünülerek yaptırılan yeni okulunda hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan akülü arabasıyla hareket edebi


MANİSA (A.A) - Muammer Kökcüoğlu - Saruhanlı ilçesinde yaşayan bedensel engelli 12 yaşındaki Fatma Karamanın bu yıl kayıt yaptırdığı yeni okulu, biraz dikkat ve özen gösterildiğinde hayattaki engellerin nasıl da ortadan kalkıp yaşam sevincine dönüştüğünü ortaya koyuyor.
     Çiftçilikle geçimlerini sağlayan 3 çocuklu Kahraman ailesinin büyük çocuğu olan Fatma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taşdelen köyünde dünyaya geldiğini, omuriliğindeki rahatsızlık nedeniyle bacaklarının gelişmediğini ve yürüyemediğini, eğitim hayatının ilk 4 yılını da köylerindeki okulda tamamladığını söyledi.
     Fatma Karaman, akülü arabaya sahip olmasına rağmen, köylerindeki okulun, tek başına hareket etmesine izin vermediği için büyük zorluluklar yaşadığını ve bir yakınlarının tavsiyesiyle ailesinin kendisini ilçe merkezindeki Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokuluna kaydettiğini belirtti.
    
     -Engeller kalkınca gelen mutluluk-
    
     Yeni okuluyla birlikte eğitimde yaşadığı tüm zorlukların ortadan kalktığını mutlulukla anlatan Fatma Karaman, şunları söyledi:
     Bu okul benim için fiziki açıdan daha iyi. Bina yeni yapıldığı için engellilerin tüm ihtiyaçları düşünülmüş. Engelli rampası, asansörü ve engelli tuvaleti var. Bu sayede hiç kimsenin yardımını almadan akülü arabam ile rampadan çıkıp asansöre binerek sınıfıma gidebiliyorum. İhtiyaç duyduğum zamanlarda da engelli tuvaletini kullanıyorum. Bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Okulumda çok mutluyum. Önceki okulumda bu imkanlar yoktu, onun için çok büyük sıkıntılar çekiyordum.
     Fatma Karaman, okulunu çok sevdiğini ve ileride öğretmen olabilmek için derslerine çok çalıştığını ifade etti.
    
     -Okulun tek engelli öğrencisi-
    
     Okul müdürü Abdurrahman Kibar ise okullarının iki yıl önce Manisaspor Kulübünün eski başkanlarından Kenan Yaralı tarafından annesinin adına yaptırıldığını ve okul projelendirilirken engelli öğrencilerin de dikkate alındığını belirterek, bu sayede engelli öğrencilere de engelsiz eğitim imkanı sağlanmış olduğunu ifade etti.
     Fatmanın, halen okullarının tek bedensel engelli öğrencisi olduğunu ve hem başarılı hem de saygılı bir öğrenci olarak, öğretmenlerinin takdirini ve sevgisini topladığını dile getiren Kibar, Fatma, okulunda hiçbir engele takılmadan 2. kattaki sınıfına çıkabiliyor. Çok rahat bir şekilde eğitim alıyor. İnşallah okuyup hayal ettiği öğretmenlik mesleğine ulaşır. Onda bu azim varken bunu da başaracağına inanıyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Biraz dikkat biraz özen hayatı engelsiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER