Bitliste 94 bin 957 öğrenci karne

Bitliste 94 bin 957 öğrenci karne aldı -Vali Yardımcısı Pektaş: Bitlis tarih açıdan çok muhterem zatları yetiştirmiş bir şehir. Bu anlamda mirası da zengin. Ümit ediyoruz ki Bitliste yetişen öğrenciler en iyi yerlere gelir


BİTLİS (A.A) - Bitliste 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminde, 94 bin 957 öğrenci karne aldı.
     MNG Kargo İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine katılan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, verilen karnelerin sadece çocukların okulda ki durumlarını göstermediğini, aynı zamanda öğretmenlerin, idarecilerin ve velilerin ortak notlarının da bir göstergesi olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin üzerine emek harcanması gerektiğini ifade eden Pektaş, şöyle konuştu:
     Bütün öğrencilerimiz bir cevher. Hepsi pırıl, pırıl ve bir zeka küpü. Ama üzerine emek harcamak gerekiyor. Sonuçta bu değerli öğrencilerimize güzel emek verildiğini de yarın memleketin dört bir köşesinde bir cevher olarak, bir nefer olarak, en güzel hizmeti verecekler. Ümit ediyoruz ki, Bitliste yetişen öğrenciler en iyi yerlere gelirler. Bitlis zaten tarihi açısından çok muhterem zatları yetiştirmiş bir şehir. Bu anlamda mirası da zengin. Umarım bundan sonraki nesillere de yine aynı güzellikte çalışmalarımız devam eder.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, ise kentte verimli bir dönem geçirdiklerini söyledi.
     Dönem içerisinde il genelinde 2 seviye belirleme sınavı yaptıklarını ve seviye belirlemedeki sınav sonuçlarıyla, Türkiye ortalamalarının üzerinde olduklarını belirten Korkmaz, bu başarılı sonuçların kendilerini sevindirdiğini kaydetti.
     Korkmaz, şöyle devam etti:
     Bu dönem 94 bin 957 öğrencimiz karne aldı. Bu karne aynı zamanda velilerin de karnesidir. Karnelerde kırık notlarda olacak ama biz bu kırık notlar için öğrencilerimize kızmayacağız. Öğrencilerimizi rüşvetle sevmiyoruz. Öğrencilerimiz kırık not getirdi diye öğrencimize surat asacak durumumuz yok. Bu yıl ki karnelere, öğrencilerin okuduğu kitap sayılarını da ekledik. Bu yıl kitap okumaya, ayrı bir önem veriyoruz. Bunu bir proje dahilinde yürütüyoruz. Her öğrencimiz kitap okumuş. Bu farklı bir gelişme. Birinci dönemde öğrencilerimiz 398 bin 221 kitap okunmuş. Bunun içinde orta öğretim öğrencilerinin okuduğu kitaplar yok. Bunlarda eklenirse çok daha büyük rakamlar ortaya çıkıyor. Bu çok büyük bir gelişme.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Bitliste 94 bin 957 öğrenci karne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER