Bosna Hersekten Ashab

Bosna Hersekten Ashab-ı Kehfe ziyaret -Savaş dönemindeki 7. Müslüman Tugayının komutanı General Halil Brzina, Ashab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Bosna Hersekte savaş dönemindeki 7. Müslüman Tugayının komutanı General Halil Brzina, Ashab-ı Kehf Küliyesini ziyaret etti.
     Bosna Hersekten bir grupla geldiği Türkiyede, Malatyanın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Türbesini ziyaret eden General Brzina, daha sonra Afşin ilçesindeki Ashab-ı Kehf Külliyesine geldi.
     General Brzina ve beraberindekilere, Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Afşin Belediyesinden bir rehber eşlik etti.
     Külliyeyi gezen General Brzina, ziyaret sonrasında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayetler ve deliller Ashab-ı Kehfin burada olduğunu işaret ediyor dedi.
     Ashab-ı Kehfte manevi havayı hissettiklerini belirten Brzina, Türkiyeye gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Manevi duygular böyle sözlerle anlatılmaz, kalpten hissedilir. Türkiyeye geldik. Darendede Somuncu Baba Külliyesini ve sevgili arkadaşımız Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateşi ziyaret ettik. Daha sonra Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesine geldik diye konuştu.
     Ashab-ı Kehfin Afşinde olduğuna dair hiç bir şüphesi olmadığını, Kuran-ı Kerimde Ashab-ı Kehf hakkında geçen ayetleri bildiğini ifade eden Brzina, şunları kaydetti:
     Bütün gördüğüm işaretler ve deliller burayı gösteriyor. İnşallah Ashab-ı Kehfte yatanlar doğrulara nasıl baktılarsa bizler de öyle bakarız. Burayı iyi anlamak gerekiyor. Böyle bir güzel ve manevi mekana gelmekten bir kez daha mutluluk duydum.
     Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can da ziyaret anısına General Brzinaya Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesinin gravür tablosu hediye etti.
     Heyet, ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: İdris Aydın / İsmail Hakkı Demir / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Bosna Hersekten Ashab Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER