Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Metristepe ve şehitliklerin milli park yapılması -Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Tekelioğlu: "Metristepe ve şehitliklerin milli park ilan edilmesi için başlatılan imza kampanyasını destekliyorum"


BİLECİK (A.A) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı ve Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioğlu, Metristepe ve şehitliklerin milli park ilan edilmesi için başlatılan imza kampanyasını desteklediklerini bildirdi.
     Tekelioğlu, yazılı açıklamasında, Kurtuluş Savaşının ve Milli Kurtuluş hareketinin merkezi olan Bozüyük Metristepee düşmana en önemli darbelerinin vurulduğunu kaydetti.
     Metristepe ve şehitliklerin bir an önce milli park yapılması gerektiğini ifade eden Tekelioğlu, şunları bildirdi:
     "Kurtuluş Savaşının lideri ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün Siz orada sadece düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz sözlerinin kaynağı Metristepenin, memleketini düşman istilasından korumak için mücadele eden ve bu mücadelesinde şehit düşen yüzlerce şehidimize kefen olan, İnönü Şehitliğinin, Bozüyük-Dodurga yolu üzerinde bulunan ve Kurtuluş Savaşında şehit düşen çok sayıdaki insanımızın mübarek kabirlerinin bulunduğu ve 126. Alay, 3. Tabur, 9. Birlik Kahramanları buruda şehit düştüler. 30-31 Mart 1921 mezarları zaferlerin beşiği oldu ibaresinin yer aldığı İntikamtepe Şehitliğinin bulunduğu mevkilerin değerinin korunması ve kurtuluşun beşiği olan bu topraklara, bu topraklarda yaşayan insanlarımıza, devletimizin vefa borcunu ödeyebilmesi için, bu bölgelerin milli park olarak ilan edilmesi ve Metristepe ve çevresinin milli park olmasını istiyor ve sonuna kadar destekliyoruz."
    
     -Reyhanlıdaki bombalı saldırılar
     -Büyük Birlik Partisi (BBP) Bozüyük İlçe Başkanı
     Mustafa İbiş, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki saldırıyı kınadı
    
     Büyük Birlik Partisi (BBP) Bozüyük İlçe Başkanı Mustafa İbiş, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki haince saldırıyı kınadığını ve Bozüyük teşkilatı olarak lanetlediğini bildirdi.
     İbiş, yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırının, Türk milletini derinden sarstığını kaydetti.
     İbiş, şöyle devem etti:
     "Hatay ili Reyhanlı ilçesindeki haince, sinsice ve kahpece yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve tüm Bozüyük teşkilatım adına lanetliyorum. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Yüce Allahtan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu saldırı, Türk milletini derinden sarstı. Milletimizi üzüntüye ve yasa boğdu. Orada kaybettiğimiz kardeşlerimizin hiçbir suçu ve günahı yoktu. Çok kalleş bir terör saldırısına hedef oldular. Ülkemiz için bugün yas günüdür. Yıllarca hain saldırılarda yüce şehit ve gazilerimiz için, vefasını hiçbir zaman esirgemeyen bu aziz milletimiz ve Bozüyük halkı adına başımız sağ olsun."
    
     -Bozüyükte "Tüketici Hakları" konulu konferans
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde "Tüketici Hakları" konulu konferans verildi.
     Okulun Bilinçli Tüketici Kulübünce, okul salonunda düzenlenen konferansta, Tüketici Hakları Derneği (THD) Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı konuşması olarak katıldı.
     Sabırlı, 90 öğrencinin katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, evrensel tüketici hakları, bilinçli alışveriş ilkeleri, alışverişin planlanmasında dikkat edilecek hususlar, alışveriş sırasında izlenmesi gereken hususlar, alışverişin sonrasında yapılması gerekenler, kabul görmüş evrensel tüketici hakları, satın alınan mal veya hizmetlerle ilgili sorunlar ve izlenmesi gereken yollar, tüketici şikayetleri ve şikayetlerin nerelere yapılacağı konusunda bilgiler verdi.
     Sabırlı, konferansın sonunda, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER