Burdurda bitkisel atık yağlar toplanacak

Burdurda bitkisel atık yağlar toplanacak


BURDUR (A.A) - Burdur Belediyesi, bitkisel atık yağların toplanması amacıyla bir firma ile protokol imzaladı.
     Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yaptığı açıklamada, imzalanan protokol ile belediye sınırları içerisindeki her türlü bitkisel atık yağın yüklenici firma tarafından toplanacağını söyledi.
     Toplanan atık yağların geçici olarak depolanacağını ifade eden Akkaya, Atık yağlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 25791 sayılı Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği esaslarına göre insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bitkisel atık yağ taşıma lisansı bulunan araçlar tarafından geri dönüşüm tesislerine götürülecek dedi.
     Akkaya, lavaboya dökülen bir litre kızartmalık yağın bir milyon litre suyu kirlettiğini belirterek, yüzde 25 su kirliliğinin oluşmasında atık yağların önemli rol oynadığını kaydetti.
     Kullanılmış kızartmalık yağların aynı zamanda yeraltı sularının kirlenmesine de neden olduğunu vurgulayan Akkaya, bu sebeple su kirliliğinin önüne geçmek için protokol imzaladıklarına işaret etti.
     Atık yağların toplanması ile önemli bir çevre sorununu çözmek istediklerini bildiren Akkaya, Yüklenici firma, lokanta, pastane, kafe, yemek fabrikaları gibi bitkisel atık yağ üreten kamu ve özel işletmelerdeki atık yağları dağıtılacak olan özel toplama kaplarıyla toplayacak. Bu nedenle, bitkisel atık yağ üreten kurum ve işletmelerin lisanslı firma ile bir an önce temasa geçerek, sözleşmelerini yapmaları da kanun gereğidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda bitkisel atık yağlar toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER