Bursada yaşanan gerginlik

Bursada yaşanan gerginlik -Yıldırım Belediye Başkanı Keskin: -Bilhassa o mahalleli olmayan, dışarıdan gelen provokatörlere dikkat edilmeli. Onların söylediklerine asla kanmamalı ve 40 yıllık komşularımızın iyi-kötü gününde birlik


BURSA (A.A) - Cem Şan - Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, geçen hafta Yavuzselim Mahallesinde iki grup arasında çıkan gerginlik ve sonrasında yaşananlarla ilgili, Bilhassa o mahalleli olmayan, dışarıdan gelen provokatörlere dikkat edilmeli. Onların söylediklerine asla kanmamalı ve 40 yıllık komşularımızın iyi-kötü gününde birlikte olmalıyız dedi.
     Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçenin; adını Yıldırım Beyazıttan aldığını, 700 yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu dile getirdi. Keskin, Yıldırımın, 700 binlik nüfusu ile Türkiyenin en büyük ilçelerinden biri olduğunu belirtti.
     Yıldırımda, Anadolunun her köşesinden hatta Orta Avrupadan Orta Asyaya kadar birçok insanın bir arada yaşadığı güzel bir mozaik olduğunu vurgulayan Keskin, Bursanın çok erken sanayileşmesi buna bağlı olarak çabuk büyümesiyle Yıldırımın bazı semtleri varoş niteliği taşımaktadır. Bu olay da varoş niteliği taşıyan mahallelerimizde meydana geldi. Aslında bugünlerde çok kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmalarıyla buraları çok daha güzel ve yaşanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. 9 yıllık belediye başkanlığım dönemimde, yaptığımız çalışmalarla ilçeye bağlı 69 semtten yaklaşık 50sini ıslah ettik dedi.
     Keskin, diğer semtler için de büyük bir kentsel dönüşüm çalışması içerisinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu olaylar da bu mahallelerde meydana geldi. Aslında bugüne dek çok huzurlu, münferit birkaç olay dışında asayişi sakin bir ilçe olmasına karşın maalesef bu son zamanlarda açlık grevine ilişkin birtakım destek mahiyetindeki çalışmanın akabinde bir üzücü olay meydana geldi. Olaylar, uykularımızı kaçırdı ve bizi çok huzursuz etti. Zira burası, adını çok daha güzel şeylerle duyurmuş bir ilçeydi. Ama maalesef böyle şeylerle olabilmekte. Bu hadise meydana gelir gelmez gerek kanaat önderleriyle gerek sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli irtibat halinde olduk. Mahallelerimizi ziyaret ettik, insanlarla görüştük, sükunete davet ettik.
    
     -Bazı provokatörler...-
    
     Yıldırımın Anadolunun mozaiği ve Türkiyenin ufak bir tablosu olduğunu dile getiren Keskin, Yavuzselim ve Ulus mahallelerinin 40 yıllık yerleşim birimleri olmasına karşın insanların birbirleriyle kaynaştığını dile getirdi.
     O mahallelerde yaşayanların, birbirine karşı sıcakkanlı ve samimi olduklarını belirten Keskin, O mahallelerin sakinleri, sonradan oturmuş olmalarına karşın birbirleriyle kaynaşmış, düğününde cenazesinde bir araya gelmiş, aralarında herhangi bir sorun olmayan insanlar. Maalesef bazı provokatörler, insanları adeta bir barut fıçısı haline getirdi. O gün için bir kıvılcım beklenir hale geldi. Gerek güvenlik kuvvetlerimizin gerek mülki ve idari yetkililerimizin gayretleriyle belki de çok daha büyük olayların önüne geçilmiş oldu. Birisi ağır olmak üzere birkaç yaralımız oldu. Bu tarz toplumsal olaylar olabilmekte ama çok şükür sükunet sağlanmış durumda diye konuştu.
    
     -Akl-ı selim duygularımızla hareket etmeliyiz-
    
     Mahalle sakinlerinden, olaylardan önceki aynı birlikteliği ve samimiyeti göstermelerini istirham eden Keskin, Birilerinin sözüne bakmaksızın, bugüne kadar nasıl iki komşu mahalle birbirlerinin düğününde, cenazesinde beraberse, iyi gününü, kötü gününü, kıvancını, tasasını paylaştıysa bundan sonra da aynı paylaşıma devam etmeli. Provokatörler, bu huzurumuzun kaçmasına vesile olmamalı ve provokatörlere fırsat vermemeliyiz. Halk ve mahalleli olarak buna karşı çıkmak durumundayız. Olayları provoke edenlere inanmadan akl-ı selim duygularımızla hareket etmeliyiz. Zaten şu anda sükunet sağlanmış durumda. Ümit ediyorum ki bir rüzgardı geldi, geçti. Bilhassa o mahalleli olmayan, dışarıdan gelen provokatörlere dikkat edilmeli. Onların söylediklerine asla kanılmamalı ve 40 yıllık komşularımızın iyi-kötü gününde birlikte olmalıyız şeklinde konuştu.
     Keskin, Yıldırımın oturmuş bir ilçe olduğunu belirterek, son yaşananların üstesinden geldiğini ve bundan sonra da böyle bir olayın olmayacağı kanaatini taşıdığını sözlerine ekledi.
     Bursada 28 Ekimde, BDPlilerin bulunduğu grubun AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine gerginlik çıkmış, 3 gün aralıklarla devam eden olaylarda başından silahla vurulan genç ağır yaralanmıştı.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada yaşanan gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER