Büyükşehir belediyesi körfez için yeni bir

Büyükşehir belediyesi körfez için yeni bir süpürge alacak


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezin temizlenmesi için yeni bir süpürge alacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kara ekipleri, deniz temizleme teknesi ve kiralık deniz süpürgesiyle körfez yüzeyini karadan ve denizden temizleyen belediye, daha verimli çalışabilmek amacıyla deniz süpürgesi satın alacak. Bu amaçla ihale gerçekleştirildiği bildirildi.
     Belediyeye ait Çevre-1 teknesinin yanısıra her yıl kiralanan deniz süpürgesiyle iç körfezin yüzeyindeki atıkları toplayan büyükşehir ekipleri, yüzeysel çöplerin daha etkin ve verimli toplanabilmesi amacıyla körfezin coğrafi şartlarına uygun bir deniz süpürgesi satın almaya hazırlanıyor. Teknolojik gelişmeler ve dünyanın gelişmiş ülkelerindeki örneklerini gözden geçirilerek hazırlanan şartname ile gerçekleştirilen ihale sonrasında, deniz süpürgesinin 10 ay içinde teslim alınması öngörülüyor.
     Derelere ve denize gelişigüzel atılan çöplerin körfezdeki temizliği sürekli kılma çabalarını zorlaştırdığını hatırlatan yetkililer, Rutin temizliklerde yosun, ot gibi olağan çöplerin yanısıra naylon poşet, pet şişe, teneke gibi doğada yok olması mümkün olmayan atıklar buluyoruz. Dere ağızlarında ise lastik, koltuk, hayvan ölüsü gibi atıklarla bile karşılaşıyoruz. Bu üzücü tabloya son vermek için bizim yaptığımız temizlik çalışmaları kadar vatandaşların duyarlılığı da çok önemli dediler.
     Büyükşehir ekiplerinin karadan ve denizden yaptığı çalışmalarla körfezden toplanan çöp miktarında artış kaydedildi. 2002 yılında 112 ton, 2003 yılında 190 ton çöp toplandığını hatırlatan yetkililer, 2006 yılında bu rakamın 515 tona çıktığını, 2009 yılında 724 ton, 2010 yılında 646 ton, 2011 yılında da 768 ton çöp toplandığını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılının ilk 10 ayında ise körfez yüzeyinde 900 tona yakın çöp topladı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Büyükşehir belediyesi körfez için yeni bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER