Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Suriyede yaşanan olaylardan, başka bir ifadeyle katliamdan kaçan mültecilerin çok önemli bir bölümü, bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi ülkemize sığındı


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriyede yaşanan olaylardan, bir başka ifadeyle katliamdan kaçan mültecilerin çok önemli bir bölümü bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi ülkemize sığındı dedi.
     Çelik, Akçakale ilçesinde Suriyeden gelenler için kurulan Süleymanşah Konaklama Tesisini ziyaret etti. Burada Kaymakam Şefik Aygöl ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Çelike kampla ilgili bilgi verildi.
     Çadır kentteki sahra hastanesini ziyaret ederek burada tedavi gören Suriyeliler ile sağlık personeliyle de görüşen Çelik, zaman zaman Arapça konuştuğu hastalara sağlık durumlarını sordu.
     Hastanede karşılaştığı Suriyeli çocuklarla da ilgilenen Çelik, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.
     Suriyede yaşanan olaylardan başka bir ifadeyle katliamdan kaçan mültecilerin çok önemli bir bölümü, bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi ülkemize sığındı diyen Faruk Çelik, bunların 21 bininin Şanlıurfa sınırları içerisinde yer alan kamplarda ve sığınma evlerinde barındığını söyledi.
     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Suriyede kardeş halkın maruz kaldığı durum neticesinde bütün kapıları sonuna kadar açtığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Sizlerinde bugün tespit ettiği gibi hastanesinden yerleşim alanlarına, tabii ihtiyaçlarına varıncaya kadar her şey mükemmel bir şekilde kısa sürede Suriyeli vatandaşların hizmetine sunulmuş bulunuluyor. Bizzat ben de ilk geldiğimde ve hastanede yaptığımız çalışmalarda, Suriyeden gelen mülteci kardeşlerimizin memnuniyetini bizzat gördük. Ameliyata varıncaya kadar her türlü tektik ve tedaviler hastanede gerçekleştirilebiliyor.
     Son derece planlı ve programlı bir dizayn yapılmış. Göçmenlerin veyahut sığınan vatandaşların rahat edebilecekleri her türlü ortam sağlanmış bulunuyor. Hükümetimizin kısa süre içerisinde gerçekleştirdiği bu hizmet takdire şayan bir hizmettir. Emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.
     Bakan Çelike ziyaretinde Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek ve Mahmut Kaçar ile diğer yetkililer de eşlik etti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü-Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER