Çanakkale Valisi Tuna:

Çanakkale Valisi Tuna: -Ramazan ayının ikinci yarısında Çanakkale Valiliği olarak yayınlamış olduğumuz genelge doğrultusunda, mahalle iftarları düzenleyerek halkımızla iftar vesilesiyle bir araya gelmeyi ümit ediyorum


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ramazan ayının ikinci yarısında mahalle iftarları düzenleyerek, halkla bir araya gelmeyi istediğini bildirdi.
     Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Valiliği olarak Ramazan ayının başında kamuoyuna zengin iftar programlarına katılmayacağını, zengin iftar sofraları yerine sokak, mahalle ve köy itfalarında yer alacağını söylediğini anımsattı.
     Bu anlamda ayrılacak her bütçenin başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere birlik ve beraberliğin tesis edeceğine inandığı sokak ve köy iftarlarına ayrılması tavsiyesinde bulunup, Ezinenin Yenioba ve Çetmi köyleriyle dar gelirli vatandaşların evinde iftar yapma fırsatı bulduğunu anlatan Tuna, şunları kaydetti:
     Ramazan ayının ikinci yarısında Çanakkale Valiliği olarak yayınlamış olduğumuz genelge doğrultusunda, mahalle iftarları düzenleyerek halkımızla iftar vesilesiyle bir araya gelmeyi ümit ediyorum. 9 Ağustosta Barbaros Mahallesi, 11 Ağustosta İsmetpaşa Mahallesi, 14 Ağustosta Esenler Mahallesi, 15 Ağustosta Cevatpaşa Mahallesinde mahalle sakinleri ve halkımızla bir araya gelmeyi planlıyorum. Ayrıca 5 Ağustosta Çanakkale Valiliği ve Tasavvuf Vakfı işbirliğiyle Gelibolu Mevlevihanesinde bir dizi etkinlikle iftar programı düzenlenecektir. Tüm halkımızın davetli olacağı bu iftar programında mesnevi okunarak sema törenleri icra edilecektir. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek etkinliklerdeki amacımız bunu geleneksel hale getirmektir. Bir kez daha bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Ramazanını tebrik ediyor, birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkale Valisi Tuna: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER