Çavuşoğlu, sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla bir

Çavuşoğlu, sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyada sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla bir araya geldi.
     Alanyada Marina Restoranda yapılan kahvaltıda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Yasasının Alanyayı daha da ileriye taşıyacağını söyledi. Toplantının ardından Çavuşoğlu, Cikcilli beldesinde 2011de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından temeli atılan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi inşaatında incelemelerde bulundu.
     İncelemelere Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve sivil toplum örgütlerinin başkanları da katıldı.
     Çavuşoğlu, yapılacak üniversitede öğrencilerin tatil tadında eğitim göreceğini söyledi. Alanyada Akdeniz Üniversitene bağlı birçok fakülte olduğunu, bu fakültelerde 3 binden fazla öğrencinin bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Bu fakültelerin ilçeye olan katkılarını gördük. 2 tane yurt açılmasına rağmen eğitim sezonunun sonuna kadar pansiyonlar hemen hemen dolu. Ayrıca ilçede bulunan fakültelerin yanına bir de tıp fakültesi kurulacak. Bu konuda son noktaya gelindi. Tüm bu fakültelerle bir devlet üniversitesi de kurulabilecek dedi.
     Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ile Georgetown Üniversitesini de entegre ettikleri zaman sadece Türkiyeden değil, dünyanın her ülkesinden öğrenci geleceğini kaydeden Çavuşoğlu, bunun özellikle kış aylarında turizme de katkı sağlayacağını anlattı.
     Antalyadaki üniversiteye yurt dışından çok sayıda öğrencinin geldiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
     Yurt dışından çok sayıda öğrenci talebi var. Ama devlet üniversitesinin önceliği daha çok Türk öğrencinin eğitimini sağlamak. Akdeniz Üniversitesinde şu anda 3 binden fazla yabancı öğrenci var. Belli bir kontenjanda öğrenci alabiliyor. Ama talep aslında 10 binlerce. Ama kapasitesini kendi öğrenciler için kullanıyor. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi ise kapasitesinin en az yarısını yabancı öğrenciye ayırabilecek. Hiç tanıtım olmadan Akdeniz Üniversitesinin Alanyadaki değişik fakültelerinde 50den fazla öğrenci okuyor. Üniversite kurulduğu zaman ve tanıtım yapıldığında ne kadar öğrencinin gelebileceğini hesaplayabiliriz.
     Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise üniversite inşaatında hayırseverlerin katkısının büyük olduğunu ifade ederek, Hedefimiz 2013 yılının ikinci döneminde inşaatı tamamen bitirmek ve öğrenci alımına başlamak. Yeni Büyükşehir Yasasının çıkmasıyla yeni eğitim alanların tahsisiyle ilk başta hedeflediğimiz 3 bin öğrenci sayısı 10 binleri bulabilir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çavuşoğlu, sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER