Çelikhandan kandil mesajları

Çelikhandan kandil mesajları


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Bora, yayımladığı mesajda, beratın kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesi inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve yüce yaratıcının sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini hatırlatan bir zaman dilimidir.
     İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz yardımlaşma, dayanışma hislerinin, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı Berat kandilinde sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle Çelikhanlı hemşehrilerimiz ile bütün İslam aleminin Berat kandilini kutluyorum.
    
     -AK Parti ilçe Başkanı Bulutun mesajı-
    
     AK Parti Çelikhan İlçe Başkanı Mustafa Bulut, mesajında Berat kandilinin Müslümanlar için çok önemli ve anlamlı bir gün olduğunu belirtti.
     Bulut, mesajında bu önemli gecede Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allaha sığınarak günahlarından arındıklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:
     Ramazan ayının müjdecisi, Yüce Allahın engin af, mağfiret ve rahmetiyle dolu mübarek Berat Kandilini bir kez daha yaşayacak olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu gecede kırgınlıklara son verilir, gönüller alınır, fakir fukara hatırlanır. Bu gece ana baba ve akrabaların kandilleri tebrik edilmeli, hayır duaları alınmalıdır. Fakir ve muhtaçlara imkanlar nispetinde yardım eli uzatılmalıdır.
     Unutmayalım ki, paylaşılmayan sevinç ve mutlulukların insan için fazla bir anlamı yoktur. İşte Berat Gecesi, sözünü ettiğimiz iç gözlemin yapılmasına fırsatlar sunması bakımından, bizler için büyük önem arz etmektedir. Umuyoruz ki, insanlık modern rehavet döneminin ve bunun yarattığı ruhsal boşluğun en kısa zamanda farkına vararak, dikkatini yeniden hayatın felsefi ve ruhsal yönüne çevirir. Bu vesile ile tüm Çelikhanlı hemşehrilerimin ve İslam aleminin berat kandilini tebrik ederim.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Çelikhandan kandil mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER