CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: -12 Eylülde bu milletin üzerinden silindir gibi geçen o Kenan Evren rejiminin dağıttığı, yıktığı her şeyin düzelmesini, Türkiyede gerçek bir demokrasiyi istiyoruz (Fotoğra


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 12 Eylülde bu milletin üzerinden silindir gibi geçen o Kenan Evren rejiminin dağıttığı, yıktığı her şeyin düzelmesini, Türkiyede gerçek bir demokrasiyi istiyoruz dedi.
     Koç, Zonguldakın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde esnafların yanı sıra Gümeli İlköğretim Okulu ve Sağlık Ocağını ziyaret etti, Belediye Başkanı Ahmet Saydam ile görüşerek, belde hakkında bilgi aldı.
     Parti binası önünde halka hitaben konuşan Koç, Türkiyenin önündeki tehlikeleri halkla paylaşmaya çalıştıklarını söyledi.
     Eşit olmayan bir ülkede yaşadıklarını, haksızlığın kol gezdiğini öne süren Koç, şunları kaydetti:
     12 Eylülde bu milletin üzerinden silindir gibi geçen o Kenan Evren rejiminin dağıttığı, yıktığı her şeyin düzelmesini, Türkiyede gerçek bir demokrasiyi istiyoruz. Türkiyede yargının gerçekten bağımsız olmasını, başbakanların talimatıyla çalışmayan bir yargı istiyoruz. İktidar partisinin gözüne bakarak karar veren bir yargı, mahkeme düzeni istemiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Millet de bunu istiyor.
     Koç, kanın durmasını herkesin istediğine işaret ederek, Bu ülkede barış, kardeşlik olsun. CHP birliği, kardeşliği senden çok istiyor. Kürt kardeşlerin birtakım talepleri var. Bunların tartışılması lazım ama gizli kapaklı pazarlıklar arkasında değil. Milletin meclisinde, şeffaf acık bir hukuk devleti kuralı içerisinde diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu kabul etmesine de değinen Koç, Genel Başkanımız dün devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret etti, tarih önündeki sorumluluklarımızı hatırlattı. Türkiyenin bir hukuk devleti olduğunu, şu anda hükümetin girdiği çizginin hukuk dışı olduğunu söyledi. Ağır bir suç işlendiğini belirtti. Bunun takibini hep beraber yapacağız şeklinde konuştu.
     Alaplı ilçesinde esnafları ziyaret eden Koç, vatandaşlarla sohbet etti, partililerle görüştü.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER