Çiftçilere tarım makineleri ile süt sağım

Çiftçilere tarım makineleri ile süt sağım makineleri dağıtıldı


ARTVİN (A.A) - Şavşatta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca oluşturulan Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi (AKAK) kapsamında 18 çiftçiye tarım aletleri ile süt sağım makineleri dağıtıldı.
     Şavşat Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat Kaymakamı Abdullah Köklü, Ardanuç Kaymakamı İbrahim Civelek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Temiz, bazı daire amirleri, tarım aletleri alacak hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Vali Kalkan, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin dünyanın en büyük 17nci, Avrupanın ise 7inci büyük ekonomisi konumuna geldiğini belirterek, Ülkemizin hedefi 2023tür. Avrupanın 6ncı en büyük ekonomisi konumuna gelmesidir. Bu hedefi yakalamadaki en büyük faktör huzur ve güven ortamıdır. Türkiye bu huzur, güven ortamını ve istikrarını sürdürdüğü müddetçe dünyanın büyüyen, gelişen ekonomisine sahip ülkelerden biri olmaya devam edecektir ve bu durum, Artvine, Şavşat ilçemize de yansıyacaktır dedi.
     AK Parti Artvin Milletvekili Kışla ise AKAK projesinin 2 yıl önce hayata geçirildiğini ifade ederek, Karstan 4 ilçe, Ardahandan 4 ilçe ve Artvinden Yusufeli ve Ardanuç ilçelerimiz, AKAK projeleri kapsamında bulunmaktaydı. Şavşat ilçemiz bu proje kapsamında değildi. Ancak bizlerin ısrarlı takibi sonucu Şavşat ilçemizi de proje kapsamına almayı başardık. Bunun ilk semeresini de birazdan çiftçilere dağıtacağımız tarım makineleriyle almış olacağız diye konuştu.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi kaynaklarından Artvin çiftçilerinin kullanacağı tarım makinesi alımının yapılarak Şavşatta 18, il genelinde 76 çiftçiye makine ekipman alımı sağladıklarını kaydederek, Bu makinelerin yüzde 60ı hibedir. 1 milyon liralık kaynağın 480 bin lirasını hibe olarak ilimize ve çiftçimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bilindiği üzere bu projeden Şavşat ilçemizde 8 köyümüz, ilimizde 24 köyümüz yararlanmaktadır. Amacımız bu projeden tüm köylerimizin yararlanmasını sağlamaktır. İlimizde 100 çiftçimize vereceğimiz bu sağım makinesinin 39unu Şavşat ilçemize, 44ünü Ardanuç ilçemize vermiş olacağız dedi.
     Konuşmaların ardından tören, Vali Kalkan ve Milletvekili İsrafil Kışla tarafından hak sahibi çiftçilere tarım makinelerini dağıtmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çiftçilere tarım makineleri ile süt sağım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER