Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya: -"Değişik gruplar siyaset yapıyoruz diye bu sürece katkı sağlamak yerine köstek olurlarsa süreç uzamaya devam eder"


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, "Değişik gruplar siyaset yapıyoruz diye bu sürece katkı sağlamak yerine köstek olurlarsa süreç uzamaya devam eder" dedi.
     Nöbetçi vekil uygulaması çerçevesinde AK Parti İl Binasında basın toplantısı düzenleyen Öksüzkaya, Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini, bu sürecin olumlu sonuçlanması halinde hak ettiği yere geleceğini söyledi.
     Terör meselesinin Türkiyeye hiç yakışmadığını ifade eden Öksüzkaya, 30 yıldır devam eden terörün ülkenin öncelikli meselesi olduğunu belirtti.
     Öksüzkaya, son yaşanan gelişmelerle terör sorununun çözümüne çok yaklaşıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "Bu sorunun çözümü uzun bir süreç almaya başladı. Bugün itibarıyla baktığımızda süreç çok olumlu bir şekilde işliyor. Biliyorsunuz akil insanlar dediğimiz Türkiyenin numunesini temsil eden bir topluluk oluşturuldu. Başbakanımız bu akil insanlar topluluğuyla bir toplantı yaptı. Bizim iktidar olarak bu insanlardan neler beklediğimiz iletildi. 2 ay içerisinde değişik zaman aralıklarında, ihtiyaç duyuldukça toplantılar yapılacak. Akil insanların oluşturduğu heyetler, 7 bölgede çalışmalar yürütecek."
     Muhalefet partilerinin sürece destek vermediğini savunan Öksüzkaya, şöyle devam etti:
     "Yakından takip ettiğiniz gibi hem ana muhalefet partisinin hem de ikinci muhalefet partisinin bu sürece katkı vermeyecekleri konusunda kararlılıklarını görüyoruz. Ana muhalefet partisine baktığımızda hiçbir zaman olumlu görüş belirtmeyen, terörün çözümü konusunda bir araya gelinmesine rağmen hiçbir fikir öne sürmeyen, bir parti konumunda. Bugün bir şey söylüyorlar, ertesi gün değiştirebiliyorlar. MHPye baktığımızda onlar da kendilerinin de inanmadığı, Türkiyenin gerçekleriyle bağdaşmayan değişik duygular içerisinde. 1980 öncesini sanki özlermiş gibi bir tavır içerisindeler. Bunlar çok hoş şeyler değil. Türkiye birlikte inşa edilirse istenilen yere gelir. Değişik gruplar siyaset yapıyoruz diye bu sürece katkı sağlamak yerine köstek olurlarsa süreç uzamaya devam eder."
    
     -Üniversitedeki olaylar-
    
     Çözüm sürecini baltalamak için çeşitli organizasyonlar yapıldığına dikkati çeken Öksüzkaya, şunları anlattı:
     "Kayseride bir grup insan öğrencileri organize ederek bu süreci baltalamak yönünde çaba gösteriyorlar. Erciyes Üniversitesindeki bu olaylar çok büyütülecek bir mesele değil. Bu olayları kınıyoruz. İnşallah 1980 öncesi döneme dönmek isteyen vur de vuralım, öl de ölelim sloganına olumlu bir şekilde cevap veren siyasi partinin genel başkanının bu takındığı yanlış tutumdan bir an önce uzaklaşmasını temenni ediyoruz. Sayın valimiz, hem siyasi parti il başkanları ile hem de üniversite rektörleriyle bu konu için bir araya geldi. Kayseri bir kısım insanların ellerine teslim edilemeyecek bir il, bu konuda yanlış kenti seçtiler.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER