Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti MAÜde öğrencilerle bir araya geldi


MARDİN (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle görüştü.
     Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, beraberinde üyeler Etyen Mahçupyan, Kezban Hatemi ve Mehmet Emin Ekmen ile Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırımı ziyaret etti.
     Ziyaretin ardından öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelen heyettekiler, çözüm sürecine ilişkin görüşleri dinledi.
     Prof. Dr. Yıldırım, yaptığı konuşmada, Türkiyenin yeni bir dönemden geçtiğini ve bu süreçte barış dilinin konuşulacağını belirterek, barış, kardeşlik ve huzurun kazanacağını söyledi.
     Barış ve kardeşlik sürecinin insanların arzuladığı şekilde sona ermesi temennisinde bulunan Yıldırım, şimdiye kadar heba edilen kaynakların bundan böyle ülkenin hayrına kullanılacağını ifade etti.
     Yıldırım, konuşmasının bir bölümünü de Kürtçe yaptı.
     Heyet Başkanı Ensaroğlu da çözüme yönelik atılacak adımları belirlemek ve toplumun farklı kesimlerinin bu konudaki düşüncelerini tespit etmeye çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     "Yıllardan beri varlığı inkar edilmiş, işte ben dahil ana dilini kullanamayan binlerce, milyonlarca insan varken siz tarihin akışını değiştirme rolünü üstelendiniz. Bu bölümden mezun olmanın ne kadar para edeceğini yani iş istihdam bir sürü şey okulunu seçerken düşünür insan ama bu bölümü seçen insanların ekonomik ve kariyer hesaplarından çok bir sancı bir dert bir dava bir ideal taşıdıkları için bu bölümü seçtiklerini düşünüyorum"
    
     Muhabir: Nurten Aslan - İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER