Çözüm süreci

Çözüm süreci -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Barış sürecinin kalıcı olması için bizim 9 senedir sürdürdüğümüz etkinlikler devam edecek"


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Barış sürecinin kalıcı olması için bizim 9 senedir sürdürdüğümüz etkinlikler devam edecek" dedi.
     Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve Balkan-Anadolu dernekleri temsilcilerini kabulünde yaptığı konuşmada, kentin kanaat önderleriyle birlikte 23 Mayısta Diyarbakıra gideceklerini belirtti.
     İzmirin fuar geleneği olduğunu, buradaki tanıtım gücünü Anadolunun gelişmekte olan illeri için de kullandıklarını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:
     "Kendi çabasıyla belirli bir noktaya gelen ama tanıtım yönünden belirli noktaya gelememiş olan illeri İzmir Enternasyonal Fuarında özel stant ayırarak tanıtıyoruz. Hem ticari aktivite yapıyoruz, kent tanıtılıyor hem de gelenek, görenek gibi özellikleri tanıtılıyor, İzmirlilerle kaynaşılıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir İzmire geldiğinde Ege kültürünü bu kente taşımak üzere sözleşmiştik. Hazırlıklarımızı tamamladık. 23 Mayısta kentin kanaat önderleriyle birlikte gideceğiz, ziyaretlerde bulunacağız.
     Barış sürecinin kalıcı olması için bizim 9 senedir sürdürdüğümüz etkinlikler devam edecek. Barışı kalıcı kılacak olan da halk olduğu düşüncemizi zaten 9 senedir yaşama geçiriyorduk bundan sonra da devam edeceğiz."
     AK Parti İzmir Milletvekili Sait ise Balkan-Anadolu dernekleri olarak çözüm sürecine destek amacıyla bir süre önce Diyarbakıra ziyaret gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki ay da Vana gideceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER