Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -Mutasavvıf Osman Hulusi Efendinin oğlu Ahmet Şemsettin Ateş anıldı


MALATYA (A.A) - Darendeli mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulusi Efendinin oğlu Ahmet Şemsettin Ateş, vefatının 7. yılında adının verildiği Erkek Öğrenci Yurdunun düzenlediği programla anıldı.
     Birgül Okulları Konferans Salonundaki programda konuşan Ahmet Şemsettin Ateş Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Veysel Demir, Darendede sosyo-kültürel hayatın gelişmesine önemli katkıları olan Ateşi hayırla andıklarını belirtti. Ateşin yaşamın güzelliklerini insanlarla paylaştığını dile getiren Demir, Ateş, ayırt etmeksizin kendisinden yardım isteyen herkese elinden gelen gayreti sarf etmiş, vefatından önce çok sayıda insanda borç verdiği alacağı olmasına rağmen, herkese hakkım helal olsun deme erdemini gösterecek kadar cömert biridir. Darende ve çevresinin ağaçlandırılması ve insanların modern, güzel evlerde yaşamasına öncülük etme adına birçok yeniliği ilçeye kazandırmıştır. Ecdadı gibi hayır hizmetlerinde öncülük etmiş, bir ağabey olarak herkes tarafından sevilmiş, sayılmıştır diye konuştu.
     Ateşin hayattayken eğitime verdiği önemin devamı olarak adı verilen erkek öğrenci yurdundaki yüzlerce öğrencinin ücretsiz barınmasının sağlandığını ifade eden Demir, Ateşin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi.
     Öğrencilerin Ateşle ilgili hazırladıkları şiirleri okuduğu programda, Ateşin hayatını konu alan sunum gerçekleştirildi, kendi yazdığı şiirleri seslendirildi.
    
     -Darendede ziyaretçi yoğunluğu-
    
     Tarih, doğa, kültür ve inanç değerlerinin bir arada bulunduğu Darende ilçesi, havaların ısınmasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
     Çevre illerden Darendeye gelen vatandaşlar, Somuncu Baba Camisini ziyaret etti, ardından Somuncu Baba Tanıtım Merkezini gezdi. Vatandaşların bir kısmı Tohma Kanyonunda gezerek vakit geçirirken, bazıları da piknik yapmayı tercih etti. Bazı vatandaşlar Hasan Gazi Şehitler Abidesinde dua etti, bazıları da Günpınar Şelalesini gezdi.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan ilçeye bu sene daha fazla ilgi olmasını beklediklerini bildirdi. Aktaş, Geçtiğimiz yıl 500 bini aşkın vatandaşın geldiği Darendeyi, Türkiyenin farklı illerindeki etkinlerle tanıtmaya çalıştık. İlçe hakkında bilgi edinenler, meraklarını ziyarete dönüştürmeye başladı. Yaptığımız çalışmanın verimini alacağımızı ümit ediyorum. Darende, her yaş ve kesimden insanın kendi zevk ve ilgi alanına göre bir şeyler bulacağı bir yer. Doğa, tarih, kültür ve inanç merkezi olma özelliğiyle pek çok insanın beğendiği, ziyaret etmekten memnuniyet duyduğu ve tekrar geldiği bir yer. İsmini duyup henüz göremeyenlerle ziyaret etmekten memnuniyet duyanları ilçemize bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER