Demirkazıkta dağcıların kaybolması

Demirkazıkta dağcıların kaybolması -Olay, aynı dağda kamp yapan başka dağcıların ailelerini tedirgin etti -Hacettepe Dağcılık Kulübü üyesi olan, Demirkazıkta kamp yapan Sidar Aydının İstanbulda yaşayan ailesi, çocuklarından h


NİĞDE (A.A) - Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağında Hacettepe Dağcılık Kulübü üyesi 1 kişinin ölmesi, Demirkazıkta kamp yapan aynı kulübe üye dağcıların ailelerini tedirgin etti.
     Kulüp üyesi Sidar Aydının İstanbulda yaşayan babası Gani ve annesi Nahide Aydın, Hacettepe Dağcılık Kulübünden dağcıların Demirkazıkta mahsur kaldığı haberini aldıktan sonra aynı dağda kamp yapan çocuklarına telefonla ulaşmaya çalıştı.
     Sidar Aydın ile iletişim kuramayan anne ve baba, bilgi almak amacıyla Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine geldi.
     Burada yetkililerden bilgi alan baba Gani Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarının durumunu merak ettikleri için İstanbuldan Niğdeye geldiklerini söyledi.
     Aydın, Ortada bir olay var, dağda kalan insanlar var. Neticede bir kaza oluyor ve ölüm olduğu söyleniyor. Benim çocuğum da bunların içinde. Haber alamadığım için de çıkıp geldim. 5 gündür kamptalar. Niğdeye yaklaşınca cep telefonu mesajıyla oğlumdan haber aldım. Telefon çekmediği için idareli kullanıyorlar. Bir arkadaşlarının öldüğünü, bir arkadaşlarının da yaralı olduğu söylediler. Oğlum da olayı yaşayan dağcılarla aynı kulübe üye olduğu için paniğe kapılmıştık dedi.
     Aladağlar Güzeller mevkisinde kamp kuran 3 kişilik ekipten Abdullah Berna Sarın (23) ile Mevlüt Parlak (23) dün akşam kuzey duvarına tırmanmak için kamptan ayrılmıştı. Kamptan yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüş mesafesindeki kayalığa tırmanış sırasında Mevlüt Parlak düşerek ölmüş, 3400 metrede asılı kalan Abdullah Berna Sarın ile Ahmet Burak Meriç kurtarılmıştı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek - Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Demirkazıkta dağcıların kaybolması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER