Denizlide Olimpik Gün Koşusu yapıldı

Denizlide Olimpik Gün Koşusu yapıldı -TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Porsun: Türkiye ekonomik olarak olimpiyatları kaldıracak güce sahip


DENİZLİ (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) Türkiyede olimpiyat bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenlediği Olimpik Gün Koşusu, Denizlide büyük katılımla yapıldı.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Bilal Porsun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Ahmet İbanoğlunun yanı sıra her yaştan vatandaşın ve engellilerin katıldığı etkinlik Demokrasi Meydanında başladı.
     Yaklaşık 3 kilometrelik koşu, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu, Bursa Caddesi güzergahından sonra başladığı yerde sona erdi.
     Katılımcılara tişört ile şapka dağıtılan koşuyu tamamlayanlara sertifika verildi.
    
     -Türkiye, olimpiyatları kaldıracak ekonomik güce sahip-
    
     TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Olimpik Gün Koşusu ile insanların spor yapmasını hedeflediklerini, etkinliğin 8i pilot olmak üzere 81 ilde yapıldığını kaydetti.
     Türkiyenin 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için adaylığına değinen Porsun, şöyle konuştu:
     Türkiye ekonomik olarak olimpiyatları kaldıracak ekonomik güce sahip. Tesis bakımından her türlü ihtiyacımızı yaptık, yapıyoruz. Olimpik toplum bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bilinci oluştururken de Olimpik Gün Koşularına önem veriyoruz. Bu etkinlik dünyada 205 ülkede bir şehirde yapılırken, bizde 5 yıl önce önce 3, sonra 9 ilde yaptık. Bu yıl ise 8i pilot olmak üzere 81 ilde yapılıyor. Geçen yıl katılımcı sayısı 24 bindi, bu yıl 100 binleri aşacağımızı düşünüyorum. 74 milyonda 100 bin aslında çok küçük bir rakam. Bunun önümüzdeki yıllarda milyonlarla telaffuz edilmesini diliyorum. Böyle katılımlarla dünyaya ne kadar olimpik bir toplum olduğumuzu ispat ettiğimiz zamanda olimpiyatları vermemeleri için artık hiç bir engel kalmamış olacak.
     Porsun, 8 pilot ilden biri olan Denizlide Olimpik Gün Koşusuna katılan 7 bin kişinin rekor bir sayı olabileceğini belirterek, Biz pilot illeri seçerken, Denizli pilot il olmayı kendisi talep etti ve bu talebinin karşılığını da verdi dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Denizlide Olimpik Gün Koşusu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER