Diyarbakırda otomobil ve umre ödüllü kitap

Diyarbakırda otomobil ve umre ödüllü kitap okuma yarışması -DEĞİDER ve TEDER, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında otomobil ve umre ödüllü kitap okuma yarışması düzenleyecek -DEĞİDER Başkanı Özgültekin: Manevi dinamikleri ç


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) ve Tüm Evrensel Değerler Derneği (TEDER) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında otomobil ve umre ödüllü, Peygamber ve Sahabeler Şehri-Diyarbakır Peygamberini (S.A.V) Okuyor adıyla bir kitap okuma yarışması düzenleyecek.
     DEĞİDER Başkanı Mehmet Emin Özgültekin, TEDER Başkanı Mehmet Akın ve yarışmanın sponsoru Osman Adıgüzel, DEĞİDERde düzenledikleri basın toplantısında, kitap okuma yarışmasının detayları hakkında bilgi verdi.
     Özgültekin, yaptığı konuşmada, insanlığın peygamber efendimizin hayatını bilmeye, öğrenmeye ve anlamaya bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Onun saf ve duru hayatını okuyup bilmek, bilip de yaşamak ve yaşayıp da yaşatma arzusuyla şahlanmak ayrı bir ehemmiyet arz ediyor diyen Özgültekin, şöyle konuştu:
     Onu ne kadar biliyorsak o kadar mutlu; ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve bahtiyarız demektir. Alemlere rahmet olarak gönderilen hazreti Muhammedin dünyayı teşriflerinin bin 442. yıl dönümünü münasebetiyle efendimizin örnek kişiliğini yetişkin erkek ve kadınlara, çocuklarımıza ve gençlerimize model olarak nasıl sunabiliriz duygu ve düşüncesi ile böyle bir kitap okuma yarışmasını düzenlemeye karar verdik.
     Sınav için Reşit Haylamazın Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı EFENDİMİZ (SAV) adlı 600 sayfalık kitabını belirlediklerini kaydeden Özgültekin, Bu proje ile peygamberler ve sahabeler diyarı olan Diyarbakırımızda en az 20 bin kişinin sınava katılımı beklenmektedir. 28 Nisanda yapılacak olan sınav Diyarbakırda milli eğitime bağlı 25 okulda yapılacak. Sınavda birinci olana otomobil, 7 kişiye yaz dönemi ekonomik paket 10 günlük umre ve 63üncü kişiye kadar da çeşitli ödüller verilecektir dedi.
     Kitap okuma yarışmasına her kesimden insanın çok rahat bir şekilde katılabileceğini sözlerine ekleyen Özgültekin, Diyarbakır maneviyat olarak Türkiyenin en iyi illeri arasındadır. Hiçbir şehirde 600 kayıtlı sahabe ve 3 peygamberin makamı ve kabri bulunmamaktadır. Manevi dinamikleri çok yoğun olan Diyarbakırı Türkiyeye anlatmak için böyle organizasyon yapmayı uygun gördük diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda otomobil ve umre ödüllü kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER