DPÜ heyeti 2012 İstanbul Tasarım Bienalini

DPÜ heyeti 2012 İstanbul Tasarım Bienalini gezdi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölümü, okul öğrenci ve akademisyenlerine yönelik, Türkiyede ilk kez İstanbulda düzenlenen 2012 İstanbul Tasarım Bienaline gezi düzenledi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbulda ilk olarak İstanbul Grafik Sanatlar Müzesinde sergilenen Yok Edici - Var Edici - İstanbul sergisinin gezildiği bildirildi.
     Ekibin daha sonra Marmara Üniversitesi GSF tarafından açılan 2nci Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisini gezdiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     MUIP Biennial 2012de Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye olmak üzere 25 ülkeden 80i aşkın tasarımcı ve 200den fazla afiş tasarımı yer alıyor. Sosyal ve kültürel içerikli afişlerin yoğunlukta olduğu bienal, afiş tasarımı alanında üretmeye devam eden tasarımcılar başta olmak üzere tüm sanat ve tasarım öğrencilerine, dünyanın farklı ülkelerinde üretilen tasarımları izleme ve inceleme olanağını sunuyor. Son olarak İstanbul Tasarım Bienalinin iki ana sergisi olan İstanbul Modern Sanat Müzesinde gerçekleşen Musibet ve Galata Rum Okulunda açılan Adhokrasi sergileri ziyaret edildi. Katılanların çok verimli geçtiğini ifade ettikleri bu inceleme gezisinin, yapılacak olan yeni projelere ilham kaynağı olmasını temenni ediyoruz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DPÜ heyeti 2012 İstanbul Tasarım Bienalini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER