DÜde akademik yıl açılış töreni

DÜde akademik yıl açılış töreni -DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu: -Yığılca ana arısı, Türkiyede ve dünyada tanınır hale geldi, bu nedenle ilçede arı müzesi kuracağız


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Yığılca ana arısının Türkiyede ve dünyada tanınır hale geldiğini belirterek, ilçede arı müzesi açacaklarını söyledi.
     DÜ konferans salonunda düzenlenen akademik yıl açılış töreninde konuşan Şerifoğlu, 2006 yılında eğitim ve öğretime başlayan üniversitenin idari yapılanmasını büyük ölçüde tamamladığını anlattı.
     Yaklaşık 14 bin öğrencinin eğitim gördüğü DÜde 10 fakülteyle hizmet verdiklerini anımsatan Şerifoğlu, Kurulduğumuz günden itibaren eğitim ve idari yapılanmada 2 kat, sağlık ve sosyal alanda 3 kat, spor alanlarında ise 4-4,5 kat büyüme gerçekleştirdik. Birçok projemizi hayata geçirdik. İnşallah yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz diye konuştu.
     DÜ, Düzce için çalışan bir üniversite diyen Şerifoğlu, yaz aylarında başlattıkları Çocuk Üniversitesi Projesinin büyük ilgi gördüğünü, gelecek yıl daha da büyük bir coğrafyada hizmet vereceklerini bildirdi.
     Çocukların bilim adamlarıyla soru sormayı, araştırmayı ve deney yapmayı öğrendiğini vurgulayan Şerifoğlu, Diyabet Yaz Okulu projemiz de Türkiye çapında büyüyecek bir proje. Diyabet hastalarıyla yaşamayı çocuklara ve ailelerine sanat olarak öğretmeye çalışıyoruz. Şu anda 9 patentimiz var. Bitki türlerine ilişkin çalışmalarımız bulunuyor. Çok sayıda proje üretiyor, bilime katkı için çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
     Şerifoğlu, DÜnün şeffaf, katılımcı ve kalite anlayışına sahip olduğunu belirterek, Güç birliği, gönül birliği ve iş birliği yapmayı çok seven ve bunu çok iyi başaran bir üniversiteyiz şeklinde konuştu.
     Şerifoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Yığılca ana arısı, Türkiyede ve dünyada tanınır hale geldi, bu nedenle ilçede arı müzesi kuracağız. Düzce, birtakım arkeolojik değerlere de sahip. Türkiyede ilk kez kurulacak olan arkeoparkı inşallah Düzcemize kazandıracağız. Arkeoloji bölümümüz şu anda çalışmalarını yürütüyor.
     Üniversitemiz yine Türkiye ve dünyada ses getirecek yeni projelerin peşinde. Ulaşım ve yurt sorunlarımız bulunuyor fakat en kısa zamanda bu eksiklikler giderilecek.
    
     -Vali Yılmaz-
    
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz ise üniversitelerin toplum için kaliteli insan gücü yetiştiren, bilgiyi üreten ve çoğalmasını sağlayan kurumlar olduğunu belirterek, eğitim kurumlarının ülkelerin refah düzeyine katkıda bulunduğunu söyledi.
     Ulaşım ve yurt sorununun en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını vurgulayan Yılmaz, yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek, gençlere şunları tavsiye etti:
     Yapılan çalışmaların inşallah takipçisi olacağım. Gençlerimiz hayatlarının her aşamasında en iyiye ulaşmayı hedeflemelidir. Merakınızı dizginlemeyin, kitapla ve kültürle irtibatınızı asla kaybetmeyin. Bireysel birikim ve yeteneklerinizi ekiple birleştirdiğinizde, çok daha büyük sonuçlar alacaksınız. Hedeflere odaklanın, başaracağınıza inanın. Başarı ve inanç bir bütünün parçalarıdır. Hedeflerinizden asla vazgeçmeyin.
     Müzik dinletisinin ardından, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman Yükseköğretimde Gelişmeler dersi verdi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber DÜde akademik yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER