Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirneli bal üreticileri İstanbulda festivale katıldı


EDİRNE (A.A) - Edirneli bal üreticileri, 2. İstanbul Uluslararası Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivaline katıldı.
     Lalapaşa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Cavit Göçmen, yaptığı yazılı açıklamada, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde 8-10 Şubatta düzenlenen festivale katılarak, arıcılık sektöründeki yenilikleri görme fırsatı bulunduklarını belirtti.
     Üretilen balın kaliteli ve hijyenik olması için çalıştıklarını aktaran Göçmen, Bölgemiz zengin florasıyla kaliteli bal üretimine çok elverişlidir. Kaliteli balın markalaştırılarak kayıt altına alınması çok önemlidir. Ancak bu yolla üreticiler birlik olabilir ve ürettikleri balı değer fiyatla satarak emeklerinin karşılığını alabilirler. Bal üreticilerinin ürünlerini değerlendirmesi, tüketiciye gerçek balın sunulması ve üretilen balın kayıt altına alınarak ülke ekonomisine katkı sağlanması için birliklerin desteklenmesi gerekmektedir ifadelerini kullandı.
    
     -63 yaşını dolduranlar ağır ticari araç kullamayacak-
    
     Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ulusoy, 63 yaşını dolduranların ağır ticari araç kullanamayacağını bildirdi.
     Ulusoy, 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine göre, kanun ve yönetmelik kapsamındaki faaliyetlerde çalışan ya da çalıştırılan şoförlerin 63 yaşından gün almamış olmalarının gerektiğini ifade etti.
     Bu yaş dilimini dolduranların ancak sağlık kuruluşlarından gerekli raporları temin ettiklerinde küçük araçları kullanabileceğini aktaran Ulusoy, gerekli raporu bulunmayan sürücülere trafik denetimlerinde ceza kesileceğini kaydetti.
     Ulusoy, kanunun sadece ticari araç kullananları kapsadığını, özel araç kullananların ise kapsam dışında olduğunu belirtti.
    
     -İpsala Belediyesinden Atatürk Ortaokuluna hediye-
    
     İpsala Belediyesince Atatürk Ortaokuluna ses sistemi hediye edildi.
     Belediyede düzenlenen hediye teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, belediyenin imkanları doğrultusunda Atatürk Ortaokuluna hareketli ses sistemi aldıklarını söyledi.
     İlçedeki okullara ihtiyaçları kapsamında yardımda bulunduklarını ifade eden Karagöz, Okullarımızın temizlik malzemesinden, bilgisayara kadar tüm eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Ses sistemi öğrencilerimize hayırlı olsun dedi.
     Okul Müdürü Zeki Ertem de Karagöze okula yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.
    
     -CHP İpsala Teşkilatından parti içi eğitim-
    
     CHP İpsala Teşkilatınca üyelere yönelik parti içi eğitim düzenlendi.
     İpsala Belediyesi Düğün Salonundaki eğitimde konuşan CHP İpsala İlçe Başkanı Tevfik Dirik, parti içi eğitimlerin aralık ayında tamamlanacağını söyledi.
     Eğitimlerin parti eğitmenleri yetiştirdiğini belirten Dirik, İlçemizde ve diğer ilçelerde yapılan parti içi eğitimlerde üyelere halkın sorunları ve çözümleri konusunda proje üretilmesi öğretiliyor. Bundan sonrada halkın içine inerek sorunları çözmede halkın önerdiği projeleri hep beraber uygulayacağız dedi.
     Eğitimde, Salim Yatıkçı, Serçin Akar, Bilal Ergenç, Hürol Gürkan ve Miray Bayır partililere, CHPnin tarihi, parti içi iletişim, parti tüzüğü ve sosyal proje yönetim konularında bilgi verdi.
    
     -Keşanda trafik denetimleri-
    
     Keşandaki trafik denetimlerinde ehliyetsiz iki sürücü yakalandı.
     Keşan Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Keşan-İstanbul karayolunun 1. kilometresinde yapılan uygulamada, ehliyetsiz araç kullanan iki sürücünün yakalandığı belirtildi.
     Açıklamada, 3 saat süren uygulama kapsamında, 54 aracın kontrol edildiği ve 110 kişinin de GBT sorgulamasının yapıldığı ifade edildi.
     Suçun önlenmesine yönelik çalışmaların ilçenin değişik yerlerinde devam edeceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER