Edirne Valisi Duruerin Balkan gezisi

Edirne Valisi Duruerin Balkan gezisi -Vali Duruer başkanlığındaki heyet, Smolyan Valiliğini ziyaret etti -Smolyan Valisi Staykov: -Türkiye, dünya ekonomisinde önemli bir aktör, komşumuzun başarılarından içtenlikle sevinç


EDİRNE (A.A) - Bulgaristandaki temaslarını sürdüren Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığındaki heyet, Smolyan Valiliğini ziyaret etti.
     Smolyan Valisi Stefan Staykov, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Başbakan Boyko Borisovun Türkiye ile iyi ilişkileri yerel yönetimler düzeyinde de geliştirme talimatı verdiğini söyledi.
     Türk ekonomisinin başarılı şekilde yönetildiğini ifade eden Staykov, Türkiye, endüstriyel açıdan gelişen ve güçlü bir ülke, başarılarınızdan dolayı kutluyoruz. Türkiyenin ülkemizdeki yatırımlarına ihtiyacımız var, coğrafi olarak yakın olduğumuz Trakya illeriyle işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bu noktada attığınız adımları çok değerli buluyoruz, Türkiyeden gelen yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağımızı belirtmek isterim diye konuştu.
     Türkiye, dünya ekonomisinde önemli bir aktör, attığınız adımlar doğru yolda olduğunuzu gösteriyor, komşumuzun başarılarından içtenlikle sevinç duyuyoruz diyen Staykov, Bulgaristanın Türkiyenin Avrupa Birliği (AB) üyesi olması yolunda her zaman destek olduğunu anlattı.
     Edirne Valisi Hasan Duruer ise Bulgaristan ve Türkiye ilişkilerinin ortak bir geçmişe dayandığını hatırlatarak, pek çok konuda işbirliği yapılabileceğini ifade etti.
     Benden önceki seleflerimin komşu ülkelerle kurdukları iyi ilişkileri geliştirmek için buradayız diyen Duruer, Gerek komşuluk ilişkilerimiz, gerekse Edirnede pek çok Pomak ve Bulgarın yaşaması nedeniyle ilişkilerimizin daha da ileri düzeye gideceğine inanıyorum. Birçok konuda işbirliği yapabiliriz, Bulgaristanla ilişkilerimiz ortak bir tarihe dayanmaktadır. Bu noktada vize konusunda her ne kadar görüşmeler olduysa da vizelerin kaldırılmasının gündeme getirilmesi gerekiyor şeklinde konuştu.
    
     -Madan ziyareti-
    
     Vali Duruer başkanlığındaki heyet, Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemovu ziyaret etmesinin ardından, Smolyanın Madan ilçesine hareket etti.
     Madan Belediye Başkanı Fahri Molla Hüseyinov ile Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Arif Ağuş tarafından karşılanan Vali Duruer, Madan Belediyesi meclis salonunda soydaşlarla sohbet etti, isteklerini dinledi.
     Belediye Başkanı Molla Hüseyinov, Edirneyle sağlık, kültür ve ekonomik alanlarda işbirliği yapmak istediklerini söyledi.
     Milletvekili Ağuş da ziyaretin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, Edirnede yaşayan halkın büyük bir çoğunluğu Rodop Dağlarından... Bu anlamda Smolyan ve Edirne, kardeş şehirlerdir. Kominizm yıllarında birbirimizi unuttuk ama şimdi demokrasi sayesinde sınırın iki yanındaki Pomaklar, birbirini buldu. Şimdi birbirimizi kaybetmemek için daha fazla sarılmalıyız ifadelerini kullandı.
     Vali Duruer de Madanlıların kendisi için ayrı bir yeri olduğunu, Edirne Valiliği görevine atanınca yurt dışından ilk heyetin Madandan geldiğini söyledi.
     İlişkilerin geliştirileceğini kaydeden Vali Duruer, Bizler büyük bir milletin torunlarıyız, ortak kültüre sahibiz. Öncelikle insanız ve Müslümanız, yaklaşık 500 yıl aynı bayrağın altında yaşadık diye belirtti.
     Madan Merkez Camisini ziyaret eden Vali Duruer, Hilye-i Şerif armağan etti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirne Valisi Duruerin Balkan gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER