Eğitimci Necdet Doğanata İzmirde toprağa verildi

Eğitimci Necdet Doğanata İzmirde toprağa verildi


İZMİR (A.A) - Kurban Bayramı tatili için gittiği Midilli Adasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Doğanata Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı 79 yaşındaki Necdet Doğanata, İzmirde toprağa verildi.
     İzmir Fatih Koleji, anaokulu, ilkokul, fen lisesi, anadolu lisesi gibi eğitim kurumlarını bünyesinde barındıran Doğanata Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu ve İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanlığını yapan Doğanatanın cenazesi, Midilli Adasındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından dün deniz yoluyla Ayvalıka, oradan da İzmire getirildi.
     Doğanata için, kayınpederinin adını taşıyan Bornova Ali Rıza Güven Camisinde tören düzenlendi. Törene Necdet Doğanatanın eşi Ayla, oğulları Ali Rıza ve Selim Doğanata ile İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Doğanatanın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından eski Bornova Mezarlığında toprağa verildi.
    
     -Bosnalı çocuklara sahip çıkmıştı-
    
     Düzcede 1933 yılında dünyaya gelen Necdet Doğanata, 1957 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, İzmirde 8 yıl avukatlık yaptı. Almanyada Heidelberg Hukuk Fakültesinde başladığı doktora çalışmasını 1965 yılında yarım bırakarak İzmir Özel Fatih Kolejinin İşletme Müdürü olarak eğitim dünyasına giren Doğanata, uzun yıllar Ege Bölgesi Özel Okullar Birliğinin başkanlığını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Eğitim Sektör Meclis Başkanlığını yaptı.
     1992de başlayan Bosna Savaşında büyük zorluklar yaşayan Bosnalı çocuklara sahip çıkan Doğanata, 1993-2000 yılları arasında savaşta ailelerini kaybetmiş 49 öğrenciyi Türkiyeye getirtti. İzmir Özel Fatih Kolejinde öğrenim gören Boşnak çocukların tüm ihtiyaçları mezun olana kadar karşılandı. Çeçenistandan getirilen 6 çocuğa da Fatih Lisesinde eğitim imkanı verildi.
     Doğanata, tatil için gittiği Midilli Adasında 27 Ekimde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eğitimci Necdet Doğanata İzmirde toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER