EGSİAD, gıda sektörünün temsilcilerini buluşturacak

EGSİAD, gıda sektörünün temsilcilerini buluşturacak -EGSİAD Gıda Komisyonu Başkanı Bayar: -Düzenlenecek Gıda İş Geliştirme Platformu, Türk gıda sektörü temsilcileri için çok önemli


ESKİŞEHİR (A.A) - TUSKONa bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) çatısı altında bulunan Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (EGSİAD) Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından bölgesinde etkin firmaların iş hacmini geliştirmek amacıyla düzenlenen Gıda İş Geliştirme Platformunun, 300 iş adamının buluşma noktası olacağı bildirildi.
     EGSİAD Gıda Komisyonu Başkanı Murat Bayar, düzenlediği basın toplantısında, gıda sektörünün her geçen gün geliştiğini belirterek, yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı İç Anadolu Bölgesinin tüketim kültürü açısından ülke ortalamasının üzerinde seyrettiğini kaydetti.
     EGSİADın organize ettiği iş forumunda, 14 il ve 7 merkez ilçedeki iş adamları derneklerinin karşılıklı iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacağını dile getiren Bayar, bu derneklere bağlı bulunan yaklaşık 300 firma için ortalama 20, toplamda 5 bin karşılıklı iş görüşmesi planlandığını, ayrıca katılımcı firmaların Avrupa ve Ortadoğunun en büyük gıda toptancısı Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları Derneğiyle (GİMAT) irtibat kurma fırsatı bulacağını vurguladı.
     Düzenlenecek Gıda İş Geliştirme Platformunun Türk gıda sektörü temsilcileri için çok önemli olduğuna dikkati çeken Bayar, şunları söyledi:
     Sektörün kendi içerisinde ki hızlı yapısal değişikliklerinin yanı sıra küresel çaptaki değişiklikler, EGSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olarak bizleri, federasyonumuz ANFED çerçevesinde bu konuda bir takım çalışmalar yapmaya yöneltti. Üyelerimizi bir araya getirmek, kuruluş felsefemize paralel bir şekilde ticareti ve ekonomiyi geliştirmeyi hedefleyen faaliyetler düzenlemek, bölgesel ticaretin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Gıda İş Geliştirme Forumu, 14 ilden ilgili sektör firmalarının bir araya gelmesine imkan tanıyacak.
     Gıda İş Platformuna destek verdiklerini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatma Erdoğan ise platformun öneminden bahsederek, gıda sektöründe düzenlenecek bu tür programlara desteklerinin devam edeceğini belirtti.
     EGSİADın organize ettiği ve 24 iş adamları derneğinin buluşacağı Gıda İş Geliştirme Platformunun 29 Eylülde Ankara Sheraton Otelde düzenleneceği açıklandı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber EGSİAD, gıda sektörünün temsilcilerini buluşturacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER