Elazığdan Kısa Kısa

Elazığdan Kısa Kısa -Devlet Destekli Tarım Sigortası toplantısı düzenlendi


ELAZIĞ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortası tanıtım toplantısı düzenlendi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Malatya Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Devlet Destekli Tarım Sigortası tanıtım toplantısının düzenlendiğini belirtti.
     Tarım sigortasının değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle artık bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaygusuz, tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin tabii afetlerden zarar görenlere yapılacak yardımları düzenleyen 2090 sayılı Kanundan yararlanamayacağını kaydetti.
     Toplantıda ayrıca TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve Bölge Müdür Yardımcısı Bünyamin Kadakın, tarım sigortaları, yürürlüğe giren değişiklikler ve yürütülecek çalışmalar ile Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sisteminin işleyişi ve uygulamalar hakkında bilgiler verdiği aktarıldı.
    
     -İller Bankasından bilgilendirme-
    
     İller Bankasına ait olan ve halen üzerinde lojmanların bulunduğu 14 bin 43 metrekare arsa için yapılacak olan Hasılat Paylaşımı Yöntemi ihalesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     İller Bankası Kaynak Geliştirme Dairesi Uzmanı Elif Selda Gürses, kentte bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yapılacak olan ihaleyle önemli bir kaynak oluşturulacağını ve projenin hem İller Bankası hem de yüklenici firma için kar getirici bir iş olacağını belirtti.
     Bu yöntemin şimdiye kadar daha çok büyük şehirlerde yapılan bir işlem olduğunu ve uygulamanın Elazığda ilk kez yapılacağını dile getiren Gürses, İhaleyle bankamıza ait olan ve üzerinde halen idare lojmanlarının bulunduğu arsamız ifraz edilerek ikiye bölünecek. Arsanın bir kısmına yeni idare binamız yapılacak kalan kısmı ise yatırım amacıyla yüklenicinin tercihine bırakılacaktır. Arsa imar açısından her türlü yapılaşma iznine müsaittir diye konuştu.
     Toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, İller Bankası Elazığ Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdan Kısa Kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER