Erciş Kaymakamı Baranın ev ziyaretleri

Erciş Kaymakamı Baranın ev ziyaretleri


VAN (A.A) - Erciş Kaymakam Barboros Baran, depremde yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret ederek, ailelerin her türlü sıkıntılarıyla yakından ilgileniyor.
     2011 yılının ekim ayında meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem, geride hüzünlü aileler ve boynu bükük yetimler bıraktı.
     Depremde yakınlarını kaybeden aileleri unutmayan Kaymakam Baran, depremin ardından milletin birlik beraberlik örneği göstererek, ilçeye yardım ettiğini anımsattı.
     Ailelerin her türlü sıkıntısıyla yakından ilgilendiğini ifade eden Baran, şöyle konuştu:
     Depremde yakınlarını kaybeden ve kimsesiz kalan aileleri ve kadirşinas Erciş halkının bağrımıza basıyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri ve çocukları bize emanet. Biz de akşamları mesai bitiminde ve hafta sonları acılı aileleri evinde ziyaret ediyoruz. Devletimizin şefkat eli, hep yanlarında olacak. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Onların hüzünleri bizim hüznümüzdür. İlçede göreve başladıktan sonra, 160 depremzede aileden 120sini ziyaret ettim. Ayrıca kaymakamlık olarak Sosyal Çalışma, Proje ve İnceleme ekibi oluşturduk. Bu ekip, ilçe merkezindeki mahalleri, köy ve beldeleri tek tek dolaşarak yardıma muhtaç ailelere ulaşıyor.
     İncelemeleri sırasında depremde yakınlarını kaybeden aileleri de tespit ettiklerini belirten Baran, ekibin ulaştığı bu aileleri ziyaret ettiklerini kaydetti.
     Baran, İncelemeden sonra, tespit edilmeyen hiçbir acılı ailemiz kalmayacak. Ziyaretlerde ihtiyaç sahibi olanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca nakdi ödeme yapıldı. Eşini kaybeden kadınlara ise dul maaşı bağlanması için gerekli girişimlerde bulunduk. Sağlık durumu iyi olmayanlar da sağlık taramasından geçirildi. Evde bakım ücreti alabilecek durumda olanlara da maaş bağlandı dedi.
     Maddi geliri çok düşük ailelere, TOKİ tarafından yaptırılan 1+1 dairelerden ev verilmesi için incelemelerin yapıldığını bildiren Baran, ayrıca kendilerinden iş talebinde bulunan ailelerin durumlarını da dikkate aldıklarını kaydetti.
     Baran, Bu yıl depremde hayatını kaybedenlerin birinci derecede yakını olan 40 kişi İşkur tarafından istihdam edildi. Ayrıca devamsız öğrenciler okula kazandırıldı. Sınavlara hazırlanan öğrencilerin ücretleri, kaymakamlığımızca karşılanacak. Ayrıca bu öğrencilerimizin dershane kayıtları yapıldı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Erciş Kaymakamı Baranın ev ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER