Erdemlide 24. Türkmen Şöleni (1)

Erdemlide 24. Türkmen Şöleni (1) -MHP Genel Başkanı Bahçeli: -Başbakan Erdoğanın yanlış politikaları, küresel güçlerin dayatmalarıyla girdiği engebeli yol, milletimizi meçhule doğru götürmektedir -Bu vatan bize ikram


MERSİN (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğanın yanlış politikaları, küresel güçlerin dayatmalarıyla girdiği engebeli yol, milletimizi meçhule doğru götürmektedir dedi.
     Mersinin Erdemli ilçe belediyesince bu yıl 24üncüsü, Erdemli Talat Göktepe Çamlığında düzenlenen Türkmen Şölenine katılan Bahçeli, Türk milletinin kültürüne sahip çıkmak amacıyla yapılan bu tür etkinlikleri çok önemli bir kültür hizmeti olarak gördüğünü söyledi.
     Bahçeli, Türkmen demenin hoşgörü ve insaniyet demek olduğunu belirterek, Türkmen demek samimiyet demektir. Türkmen demek adalet, asalet ve anane demektir. Türkmen demek millet demektir. Türkmen, Türk milletinin bizatihi kendisidir. Hepinizin bu bilinçle olduğunu biliyorum. Buraya Türkmen cevherini yaşatmak için toplanan, birim, diriyim ve buradayım diyen her kardeşimi kucaklıyorum dedi.
     Bahçeli, içinde bulunulan çağa, ecdadın yıllarca nice badirelerden geçerek, oluşturduğu kültür çevresinden de bakılması gerektiğine değinerek, Dün bize rehber olmalıdır. Sanatıyla edebiyatıyla, yöresel motifleriyle, şiiriyle, diliyle ve geleneksel kültürüyle dünyada saygın milletimizin varlıklarıyla ne kadar övünsek azdır. Türkmen şöleni de bunlardan birisidir. Geleneklerimizi geçmiş kuşaklardan, nesilden nesile aktarmamız lazım. Toplum hayatımızda gelenek ve göreneklerin en güzel şekilde ortaya çıktığı yerler festival ve şölenlerdir diye konuştu.
     MHP Genel Başkanı Bahçeli, toplanan kalabalığın gözlerindeki vatan sevgisini, dillerindeki millet sevdasını görebildiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Buradan sizlerin vasıtasıyla, Kerkük, Musuldaki Türkmen kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Şam, Humus ve Halepteki, Lübnandaki Türkmen kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Sizler millet olarak birlikteliğimizin resmini, bin yıllık kardeşliğimizi oya gibi içlerinize işlediniz. Sizler, Türklüğün güvencesi, ülkenin geleceğisiniz. Vatanın hamisi, güzelliğin ve zarafetin timsalisiniz. Kayırmanın, karartmanın ve kaypaklığın karşısında siz varsınız, asayişsizliğin ve ahlaksızlığın önünde siz duruyorsunuz. Karanlığı aydınlatacak sizsiniz, istismara direnecek maneviyat tacirliğini yapan siyaset tacirlerine haddini bildirecek olan sizsiniz. Milleti 36ya dilimleyen vicdansızlara adım attırmayacak sizlersiniz. Ayranınız kabardığı zaman, ihanet lobilerine dünyayı dar edecek yine siz olacaksınız. Sizlerin palavraya karnı tok. Yalana ve aldatmaya kapılarınız kapalıdır. İhaneti süsleyerek meşrulaştırmaya, çözülmeyi marifet gibi göstermek isteyenlere sırtınız dönüktür.
    
     -İç ve dış sorun gün geçtikçe katlanmaktadır-
    
     Devlet Bahçeli, Türk milletini odağına alan tehlikeler ve tehditlerin oldukça belirginleştiğini, iç ve dış sorunların gün geçtikçe katlandığını savurarak, şunları söyledi:
     Bunun suçlusu elbette Adalet ve Kalkınma Partisinden başkası değildir. Cumhuriyetin tüm kurum ve ilkeleri bu zihniyet tarafından tahrip edilmektedir. Milli bayramlar millete mal olmuş özel günler AKP tarafından hırpalanmaktadır. 23 Nisanla uğraşan bunlardır. 19 Mayısa düşmanlık yapan bunlardır. 30 Ağustostan intikam almaya çalışan bunlardır. 29 Ekimi sıradanlaştırmaya cüret edenler bunlardır. Hatta İstanbulun fethini sulandıran içini oyan ve Türk tarihini basit olaylar yığını haline getirmeye cüret eden yine bunlardır. Dersim isyancılarını el üstünde tutarak, Türk milletinin mücadelesine ve varlık hakkını savunan kararlığına zarar veren de bunlar olmuştur. Milletimiz ayrışmanın eşiğini parçalaşmanın sınırına adım adım hükümet eliyle sürüklenmiştir. Bununla birlikte hükümetin zenginleşme yalanları arkasında açlık yoksulluk ve yolsuzluk vardır. Geliştik nutuklarının ardında işsizlik kayırma yağma vardır. Büyük yalanlarının ardından borç ve rantiye vardır. Huzur güven safsatasının arkasında kapkaç, bölücülük ve çeteleşme vardır. İleri demokrasi sözlerinin arkasında baskı, hak arayanlara eziyet, demokratik taleplerin peşinde olanlara kötü muamele vardır. THY personeli bundan nasibini almıştır.
     AK Parti döneminde bölücülük ve terör sorununun içinden çıkılmaz bir hal aldığını iddia eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Başbakan Erdoğanın yanlış politikaları, küresel güçlerin dayatmalarıyla girdiği engebeli yol, milletimizi meçhule doğru götürmektedir. AKP hükümetinin siyasi hesapları maalesef kanlı terörü yeniden hortlatmış, bölücü hedefleri artırmıştır. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin sarsılmasına, söndürülmüş bölücülüğün yeniden doğmasına AKP zihniyeti neden olmuştur. Bu kimliksiz zihniyet Türkiyenin geleceğini de çok ciddi bir şekilde zedelemektedir. (Dicle kenarında bir koyun sürüsünü kaybetmişse, bundan biz sorumluyuz) diyerek koyunun derdine olan başbakan, vatanımızın her yanında kaybolan millet evlatlarının da sorumlusu ve suçlusu olduğunu da kabul etmelidir. Ancak bilinmelidir ki, Türkmen cesareti hain amelleri besleyenlere ve işbirlikçilerine asla geçit vermeyecektir. Bu bakımdan kimse hayal peşinde koşmamalı. Boş rüyalarla avunmamalıdır. AKP Türk milletinin gücü üzerinde yanlış hesap yapmamalıdır. Nitekim yaptığı her yanlış ve attığı her hatalı adım, Türk milletinden misliyle cevap bulacaktır. Bu vatan bize ikram değildir, birilerinin bağışıyla elde edilmemiş, masa başında alınmamış ve böyle de kimseye bırakılmayacaktır. Meydanlardaki şehit kanıyla bu coğrafyanın haritası çizilmiş, ödenen bedellerle ufkumuza gerilen işgal perdesi kaldırılmıştır. Dersim çıkmazında sözde günah çıkaranlar, Uluderede milletimizin kardeşlik bağını gevşetmeye çalışanlar, bunun er geç farkına varacaktır. Teröristle kahramanı yer değiştiren, şehide caniyi karıştıran demokrasisi ile dejenere olmayı aynı kalıba sokan bu zihinler, mühürlü kalpler ve damgalı yüzler, bir gün başlarına geleceklere çarparak bunları anlayacaktır.
     (sürecek)
     (KRM-ZHL-JM)
<< Önceki Haber Erdemlide 24. Türkmen Şöleni (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER