Ereğlide Bahar Kermesi düzenlendi

Ereğlide Bahar Kermesi düzenlendi


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesinde yer alan Sevgi Çemberi tarafından Bahar Kermesi düzenlendi.
     Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, kermesin açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanında kadına şiddet ve taciz uygulandığı söyledi.
     Kadınların her türden şiddete, olumsuz ön yargılarla güçlendirilen ayrımcılıklara ve hak gasbına uğradığı bir günde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladıklarını ifade eden Posbıyık, şöyle konuştu:
     Bugünün, çeşitli sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalan kadınlarımızın hayat şartlarında ve statülerinde görülecek iyileşme için milat olması temel dileğimizdir. Ne var ki, ülke politikalarını belirlerken kadınların konumuna yönelik olumlu adımlar atılmadan, bu iyileşmenin gerçekleşmesi mümkün değildir. Eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, toplumsal ve siyasal hayata katılım gibi göstergeler, kadınlarımızın ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kaldığını gösteriyor.
     Kermeste, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Ajda Pekkan, Serdar Ortaç, Filiz Akın ve Orhan Gencebayın da aralarında bulunduğu sanatçıların bazı kişisel eşyaları satışa sunuldu.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdihç Aksoy
<< Önceki Haber Ereğlide Bahar Kermesi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER