Erzurum, futbolun kamp merkezi olmayı hedefliyor

Erzurum, futbolun kamp merkezi olmayı hedefliyor -Curling, buz hokeyi, kayakla atlama, biatlon gibi kış sporlarının merkezi konumundaki Erzurumda, futbol takımlarının kamp merkezi olmak için çalışmalara başlandı -Erzurum Valisi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiyede bütün spor tesislerinin bir arada olduğu tek ilin Erzurum olduğunu belirterek, Futbolun da merkezi olmayı hedefliyoruz dedi.
     Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürü Zekeriya Kaya ile başmuhabir Emine Konuk, Vali Öztürkü makamında ziyaret ederek, AAnın 100. yıl vizyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Kış sporlarının yanı sıra futbolun da gelişmesi için çalışma yaptıklarını belirten Öztürk, Kentteki stadı yeniledik, kapasitesini genişlettik. Modern bir stat haline getirdik. Futbol tek başına stattan ibaret değildir. Bunun için yeni antrenman sahalarının yapılması gerekir diye konuştu.
     Kentte futbolun gelişmesi için altyapının zengin olması, futbolla uğraşan amatör küme takımların sayısının fazla olması gerektiğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Bizim şöyle bir iddiamız var. 2011 yılında başlatmış olduğumuz bir çalışma var. Bu kadar tesis yapmışız, bu kadar otellerimiz var. Yaz mevsiminde Erzurumda bir şeyler olsun istiyoruz. Takımlar gelsin, spor kulüpleri buralarda kamp yapsınlar. Diğer spor dallarında da kamplar olsun ki oluyor da. Bizim salonlarımız hiç boş kalmıyor. Ama futbol için antrenman sahalarına ihtiyaç var. Bunların sayısının 10dan az olmaması lazım. Şehrimizde futbolun da gelişmesi için iki tane antrenman sahası yaptık. Üniversitemizin de iki antrenman sahası var. Büyükşehir belediyemiz üç tanesini ihale etmiş. Biz de artı beş tane daha yapmayı düşünüyoruz. Kalkınma Bakanlığından para bekliyoruz. O olduğu takdirde, Erzurumun yüksekliği, rakımı, iklimi, imkanları bakımından bütün takımların kamp yapması için ideal bir yer olacaktır.
    
     -Türkiyenin hiçbir ilinde olmayan tesisler Erzurumda mevcut-
    
     Konuşmasında AAnın çalışmalarından övgüyle bahseden Vali Öztürk, Futbol konusunda ve diğer spor dalları konusunda en büyük iddiamız, kısmen turizm ayağı olan bir futbol kampları ayağıdır ki yaz mevsiminde de Erzurumu turizm konusunda cazip halde tutabilmek istiyoruz görüşünü belirtti.
     Antalyaya senede 2 bin 500 kulübün gittiğini anımsatan Öztürk, Dünyadan ve Türkiyeden yılda 2 bin 500 kulüp her sene Antalyaya gidiyormuş. Bu büyük bir rakam. Antalyanın buna çok ihtiyacı olmayabilir, ama bizim var. Dolayısıyla bizim bu hazırlığı yapmamız lazım. Önümüzdeki yıldan itibaren bunları burada göreceğiz. Elazığspor bu yıl haber oluyor, ama önümüzdeki sene farklı farklı kulüpleri burada misafir edebileceğiz dedi.
     Kış sporlarının her zaman Erzurumun gündeminde olduğunu anımsatan Öztürk, şunları kaydetti:
     Kış sporlarının bir kısmı biliyorsunuz yazın da yapılabiliyor. Dolayısıyla adı kış sporları, ama salonlarda yapılan sporlar için yaz kış fark etmiyor. Kış sporları konusunda, salon konusunda özellikle atlama konusunda. Atlama yazın da yapılıyor burada. Erzurumda yazın bir tek kayak ve biatlon sporu yapılamıyor. Onun dışında buz pateni, curling, atlama, buz hokeyi yapılabiliyor. Palandöken Kayak Merkezinde, Hınıs Boğazı, hem kuzey hem güney pistimiz canlı. Konaklıyı da canlandırmak istiyoruz. Sadece günübirlik tesis değil, orada vakit geçirebilecek yerler yapacağız. Erzurum bütün kış sporları federasyonlarının kamp yeri. Erzurum bir spor kenti. Türkiyede bütün spor tesislerinin bir arada olduğu tek il Erzurum. Türkiyenin hiçbir ilinde olmayan tesisler Erzurumda mevcut.
     Ziyaretin sonunda, Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürü Zekeriya Kaya, Vali Öztürke, AAnın 2011 yıllığını hediye etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Erzurum, futbolun kamp merkezi olmayı hedefliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER