Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Atık pil toplama kampanyası 15 Kasımda başlayacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen atık pil toplama kampanyası 15 Kasımda başlayacak.
     Tepebaşı bölgesinde bulunan bütün okullar, kampanya hakkında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanları ve Anadolu Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından bilgilendiriliyor.
     Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fahrettin Çeçgel, 2011 yılında başlatılan kampanya sonucunda Tepebaşı bölgesinde bulunan okullardan 2 tona yakın atık pil toplandığını, 30 Nisan 2013te son bulacak kampanyaya katılan bütün okullara sertifika ve ilk üçe giren okullara da ödül verileceğini belirtti.
    
     -Tepebaşı Belediyesinden sinema projesi
    
     Tepebaşı Belediyesi, Her Cuma Sinema Keyfi projesiyle vatandaşlara ücretsiz sinema izleme imkanı sunuyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşecek etkinliğin 16 Kasımdaki ilk programında Çağan Irmakın yönettiği Issız Adam filmi vatandaşlarla buluşacak.
     Her cuma, saat 19.00da başlayacak film gösterimlerinin programı şöyle:
     23 Kasım Cuma saat 19.00: Prensesin Uykusu, 30 Kasım Cuma, Saat 19.00: Karakolda Ayna Var, 7 Aralık Cuma, Saat 19.00: Dedemin İnsanları, 14 Aralık Cuma, Saat 19.00: Kurtuluş Son Durak, 21 Aralık Cuma, Saat 19.00: Babam ve Oğlum
    
     -Başkan Ataç, doğumevi ve huzurevini ziyaret etti
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Devlet Hastanesi Doğum Bölümü ile Safiye-Gönül Bayar Huzurevini ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ataç, Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında yeni doğan bebekleri ve ailelerini ziyaret ediyor.
     Ziyaretinde ailelere güzel bir yaşam, ülkenin aydınlık geleceği bebekler için mutlu, huzurlu ve başarılı bir gelecek dileyen Ataç, burada hastane görevlileriyle de bir süre sohbet etti.
     Safiye-Gönül Bayar Huzurevini de ziyaret eden Başkan Ataç, huzurevi sakinlerinin her isteklerini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.
     Huzurevi sakinleri de Başkan Ataçın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Sukurusu eğitim tırı okullarda
    
     Tepebaşı Belediyesi bünyesinde çocuklarda çevre bilinci oluşturmaya yönelik hizmet veren Sukurusu Uygulama Merkezi Eğitim Aracı okulları ziyarete devam ediyor.
     Sukurusu Uygulama Merkezi tarafından geliştirilen projeyle özel olarak tasarlanan eğitim aracı Cemalettin Sarar Orta Okulunda öğrencilerle buluşarak çevre eğitimi gerçekleştirdi.
     Proje, ilköğretim öğrencilerine yönelik gezici eğitim tırında oynanan oyunlar ve Sukurusu atölye çalışması ile çocukların çevresel sorunların kaynaklarını ve çözümlerini öğrenmeleri esasına dayanıyor. Atölye çalışması sırasında da öğrenciler geri dönüştürülmüş el yapımı kağıt yapmayı öğrenecekler.
     Sukurusu Uygulama Merkezi eğitim aracında geçen program iki bölümden oluşuyor. Çocuklar özel olarak hazırlanan maket üzerinde, kentleşmeyi, doğanın kirlenmesini, tüketimin artmasının etkilerini adım adım izledikten sonra, ikinci bölümde eğitim aracının duvarlarında yer alan resimler üzerinde hataları bulma oyunu oynuyor.
    
     -Bitkisel atık yağ toplama noktaları artıyor
    
     Tepebaşı Belediyesi bitkisel atık yağ konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 200den fazla işletmenin yanı sıra vatandaşlardan da bitkisel atık yağ toplanması için toplama noktalarının sayısı artırılacak.
     Okul, muhtarlık, cami, belde evleri, site ve çeşitli kuruluşlarda toplama noktalarını yaygınlaştırmak isteyen Tepebaşı Belediyesi, 33 mahallede 106 noktada toplama noktası oluşturdu.
     Tepebaşı Belediyesi çalışanları ve Anadolu Üniversitesi Porsuk Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin bölgedeki vatandaşları bilgilendirmesinin ardından, talep doğrultusunda okullarda toplama noktası oluşturuluyor.
    
     -Odupazarında haşereyle mücadele
    
     Odunpazarı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak termal sisleme yöntemiyle haşerelerle mücadele ediyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, havaların soğumasıyla daha sıcak bölgelere yerleşen haşereler, uygulanan sisleme yöntemiyle imha ediliyor.
     Özellikle kanalizasyon, sulama kanalları ve daha sıcak ortamlarda kışı geçiren sinek ve lağım faresi gibi sağlığı tehdit eden zararlılar, doğaya hiçbir zararı olmayan ilaçlarla ilaçlanıyor.
     Sağlık Bakanlığının insanların ve diğer canlıların zehirlenmesine sebep vermeyen ilaçlar kategorisinde belirlediği ilaçlarla yapılan sıcak termal sisleme uygulaması kış ayları boyunca devam edecek.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER