Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı (2)

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı (2) -Vefat eden eski kulüp başkanlarından Ali Uras için özel gündem maddesi kabul edilirken, eski başkanlardan Selahattin Beyazıt, bir anma konuşması yaptı -Sarı-kırmızılı kulüpte tüzük tadil


İSTANBUL (A.A) - Galatasaray Kulübünde mayıs ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonunda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysalın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Adnan Öztürk, Semih Haznedaroğlu, Necati Demirkol ve Mehmet Cibara da hazır bulundu.
     Toplantıya, vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Ali Uras için özel gündem maddesi eklenirken, Ali Urasın açıklamalarının yer aldığı bir film gösterildi.
     Kulüp eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, Ali Urasın anılmasıyla ilgili bir konuşma yaparken, Urası, eşi benzeri az bulunan bir kişi olarak nitelendirdi.
     Ali Urasın, mesleği olan tıp cerrahlığında, sporcu olarak Galatasaray Basketbol Takımında ve yönetici olarak Galatasarayda yaptıkları başarılı işleri aktaran Beyazıt, Bakıldığında Galatasarayın çok önemli dönemlerinde ve dönemeçlerinde onun imzası var. Mesela Florya Metin Oktay Tesislerinin kazandırılması ve Jupp Derwallle Galatasarayın çağ atlatılması... ifadelerini kullandı.
     Selahattin Beyazıt, vefatından önce son 10 günde Ali Urasla hastanede birlikte olduğunu da aktararak, Saatler boyu hastanede yatağının baş ucunda oturdum. O saatlerde kendimizle hesaplaştım. Acaba Galatasaraya hizmet etmiş, kendisini hizmetkar yapmış büyüklerimize karşı yeterince dikkatli olabiliyor muyuz- Yeterince zor gün dostu olabiliyor muyuz- Bu konuda çok sık sınıfta kaldığımızı, en azından kırık not aldığımızı düşünüyorum. Tesislerimizin bir köşesine Galatasaraylı ağabeylerimizin, kardeşlerimizin, dostlarımızın isimlerini vererek, onları hafızalarımızda ebedileştirmeye Ali Uras ile başlamayı teklif ediyorum. Onu toprağa değil kalbimize gömdük diyebilmek için, bir sembolik adımı atmamızda büyük fayda var. Teklif benden, takdir sizlerden şeklinde konuştu.
    
     -Tüzük tadil çalışmaları başlayacak-
    
     Galatasaray Kulübünün 2010 yılında yenilenen tüzüğünün tekrar değiştirilmesiyle ilgili ön çalışmalar tamamlanırken, kurulan komisyonun yakın zamanda taslak metnini yazmaya başlayacağı açıklandı.
     Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, tüzük tadil çalışmalarıyla ilgili olarak üyelere bilgi verirken, yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu ve UEFA mali kriterlerinin, tüzükte değişiklik yapılmasını mecbur hale getirdiğini vurguladı. Aktar, mevcut tüzüğün bazı maddelerinde çelişki bulunduğunu, bazı maddelerinin ise daha detaylı kaleme alınma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
     İrfan Aktar, kurulan tüzük tadil komisyonunun 16 Mayıs Çarşamba günü ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başlayacağını söyledi.
    
     -Ali Dürüstün figüran sözüne tepki yağdı-
    
     Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüstün, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamadaki Figüran sözüne üyelerden tepki geldi.
     Toplantının güncel konular kısmında söz alan üyelerden Ayhan Özmızrak, Ergun Öztürk ve Cengiz Akatlı, Ali Dürüstün sözlerini eleştirirken, en sert tepki ise Taner Aşkından geldi.
     Aşkın, Dürüstün sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtirken, yönetim masasını işaret ederek, Figüranlığı telaffuz edecek arkadaşların o masada yerleri yok. Derhal istifa etmeleri lazım ifadelerini kullandı.
     (Bitti)
     (MFD-TAŞ-TUR)
<< Önceki Haber Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER