Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi

Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi


VAN (A.A) - Vanda bir araya gelen sağlık çalışanları, geçen yıl görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslanı andı.
     Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan SES Şubesi, İHD, Tüm-Bel Sen, Van-Hakkari Tabipler Odası ve bir grup sağlık çalışanı, Arslan için basın açıklaması yaptı.
     Basın açıklamasını okuyan Van-Hakkari Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Tekeş, doktorların her gün ülkenin dört bir yanında şiddete maruz kaldığına dikkat çekti.
     Tekeş, 17 Nisan 2012de Gaziantepte sendika üyeleri olan Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından katledildiğini anımsattı.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     "Sağlık çalışanları her gün şiddet görmeye devam ediyor. Dr. Melike Erdem, sisteme isyanını canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Sağlık çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren, akıl dışı bir sağlık sistemi var. Ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren, performans uygulaması var. Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya, kuralsız ve baskı altında çalıştırılma, hemşirelerde 56, asistan hekimlerde 64 saate kadar uzayan mesailer var. Özel sektörde güvencesiz, parasını almadan, kölelik koşullarında çalışma var. Böyle sağlık sistemi ile nitelikli hizmet vermek çok zor."
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER