Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Maliye ödemelerde kamu elektronik sisteme geçti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, maliye ödemelerinde elektronik sisteme geçildiği bildirildi.
     Gaziantep Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamada, daha önce defterdarlık muhasebe müdürlüğünde hak sahiplerine yayılan ödemelerin muhasebeleştirildikten sonra Ziraat Bankası üzerinden ilgililerin alacaklının banka hesabına ödeneğinin olması halinde havale edilerek ödendiği ifade edildi.
     Yeni uygulamaya 28 Mayıs (bugün)itibari ile başlandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:
     Yeni uygulamaya başlanan Kamu Elektronik Sisteminin kullanılmasına 28 Mayıs 2012 tarihinde başlanılması ile birlikte Genel Bütçeli İdarelerden Kaynaklanan ödenek olması halinde tüm ödemeler ve ayrıca Vergi Dairelerinin ret ve iadeleri de Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünce Kamu Elektronik sistemi kullanılarak doğrudan Merkez Bankası sistemi üzerinden alacaklının banka hesabına havale edilecektir.
     Bu nedenle özellikle il merkezimizde vergi dairelerinin ret ve iadeleri Muhasebe Müdürlüğünce, Şahinbey Vergi Dairesinden yapılacak red ve iadeler Şahinbey Malmüdürlüğünce, Şehitkamil Vergi Dairesinden yapılacak ret ve iadeler Şehitkamil Malmüdürlüğünce, Diğer ilçeler Vergi dairelerinden yapılacak ret ve iadeler ise ilgili İlçe Malmüdürlüğünce yapılacaktır.
    
     -Başkan Öztekin yeniden Türkiye Belediyeler Birliğinde-
    
     Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Türkiye Belediyeler Birliğinde (TBB) üçüncü kez TBB encümen üyeliği görevine seçildi.
     Başkan Öztekin, TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaşın başkanlığında gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan toplantısında üçüncü kez TBB encümen üyeliği görevine seçildi.
     Başkan Öztekin, yaptığı açıklamada, TBBye üçüncü kez seçildiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, Gaziantepi her alanda en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.
     Başkan Öztekin, şunları kaydetti:
     Gaziantepimizi her anlamda her yerde en iyi şekilde temsil ederek, ön plana çıkaran bir anlayışla çalışıyoruz. Türkiye Belediyeler Birliğinde gerek kentimiz gerekse ülkemizde hizmet veren belediyelerin çalışmalarının üst düzeye çıkarılmasında katkı sunmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz hizmet kalitesi açısından ilçe halkının sevgisini kazamya çalışıyoruz.
    
     -GAÜNde konferans-
    
     GAZİANTEP (AA) - 28.05.2012 - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından gerçekleştirilen uygulamalı hukuk atölyesi kapsamında,çağdaş hukuk eğitimi ve geleceğin hukukçusunda bulunması gereken nitelikler konulu konferans düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, hukuk fakültesi öğrencilerinin çok avantajlı olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ercan, öğrencilerin çok sayıda seçeneğe sahip olduklarını belirtti.
     Doç. Dr. Ercan, hukuk fakültesi mezunlarının avukat, hakim, savcılık dışında kaymakam, kamu görevlisi gibi farklı alanlarda da çalışabileceğini kaydetti.
     Türkiyede bulunan mevcut hakim ve savcı kadar, hakim ve başsavcıya ihtiyaç olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ercan, Hakim ve savcıya ihtiyaç olduğu için bu alanda bir yere gelmeniz, hakim ve savcı olma şansınız çok yüksek. Mevcudun fazla olması sizi korkutmasın ifadelerini kullandı.
     (GÖZ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER