Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Öğrencilere Sınavdır Geçer konferansı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Sınavdır Geçer konferansı verildi.
     Okan Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, eğitim uzmanı Servet Gülsüm Şirin tarafından verilen konferansa, üniversiteye hazırlanan öğrenciler ilgi gösterdi.
     Şirin, Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde verilen konferansta, öğrencileri, sınav, gelecek, meslek ve yaşam tercihleri konularında bilgilendirdi.
     Üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekasını ölçemeyeceğini ifade eden Şirin, şunları kaydetti:
     Her yıl üniversite sınavına yaklaşık 1,5 milyon öğrenci giriyor. Öğrencilerin neredeyse tamamı sınava ciddi bir şekilde hazırlanıyor. En büyük sorunumuz mış gibi yapmak. Hazırlanıyormuş gibi yapıyoruz. Çoğu öğrenci dikkatini verip zamanını çok iyi kullanmıyor. Asla zaman planı yapmayın. İş planı yapıp elinizdeki zamana o işleri sığdırın. O zaman daha programlı olacaksınız.
     Hayatın tüm insanlara verilmiş bir armağan olduğunu belirten Şirin, öğrencilere seslenerek kendi yeteneklerini keşfetmelerini istedi.
     Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey de öğrencilere sevdiği mesleği yapmaları tavsiyesinde bulundu.
     Konferans, interaktif olarak tüm öğrencilerin cep telefonlarıyla katıldığı bilgi yarışmasıyla sona erdi.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu muhtarlarla bir araya geldi
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, muhtarlarla bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, muhtarların sorunlarını dinledi.
     Tahmazoğlu, yüzde 80i çarpık yapılaşmadan oluşan ilçenin nüfusunun 800 binlere ulaştığını belirterek, 2009 yılında 92 milyon TL olan bütçeyi, 2012 yılında 400 milyon TLye çıkardıklarını ve bunun 300 Milyon TLsini yatırım bütçesi olarak kullandıklarını dile getirdi.
     Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz ise bu tür toplantıların daha sık yapılmasının sorunların birebir tartışılması ve çözüme kavuşturulması noktasında önemli olacağını belirtti.
     Tahmazoğlu ve muhtarlar daha sonra ihtiyaç sahibi aileler için açılan sosyal marketi ve Şahinbey Parkını gezdi.
     Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya mahalle muhtarları katıldı.
    
     -Şahinbey Belediyesporda 44 Malatyaspor maçı hazırlıkları
    
     Şahinbey Belediyespor, 44 Malatyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 4. Grupta mücadele eden Şahinbey Belediyespor, ilçe stadyumunda teknik direktör Seçkin Göksel yönetiminde antrenman yaptı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Mehmet Demirbaş, genç ve mütevazi bir takıma sahip olduklarını ifade etti.
     Takıma destek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğluna teşekkür eden Demirbaş, 44 Malatyaspor maçına iyi hazırlandıklarını ve maçtan galip ayrılmayı umut ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER