Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Medya Derneği Başkanı Salih Memecan öğrencilerle bir araya geldi


GAZİANTEP (A.A) - Medya Derneği Başkanı ve karikatürist Salih Memecan, düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.
     Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Memecan, iyi çizer olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Her çocuğun çizebilme kabiliyeti olduğunu belirten Memecan, çizmekten vazgeçmeyip üzerini gidenlerin başarıya ulaşacağını dile getirdi.
     Karikatürist Memecan, söyleşi bitiminde öğrencilerin kara kalem ve boyama tekniği kullanarak çizdikleri karikatürleri inceledi.
     Karikatür öğretmeni Hilal Demir de öğrenciler için verimli bir program geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimiz karikatür sanatına büyük ilgi gösteriyor. İçlerinde yetenekli çocuklarımız var. Güzel karikatürler çizebiliyorlar. Aralarından iyi karikatüristlerin yetişeceğine inanıyorum. Karikatür sanatının inceliklerini öğrencilerimizle paylaşan Memecana teşekkür ediyorum.
     -İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Hatipoğlu Gaziantepte
    
     İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunu ziyaret etti.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatipoğlu, ziyarette Gazianteplilerle bir araya gelmekten memnun olduğunu belirtti.
     Program için Fadıloğluna teşekkür eden Hatipoğlu, şunları kaydetti:
     Bu tür kültürel faaliyetler toplumun ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğimizi pekiştiren etkinliklerdir. Bu güzel oluşuma vesile olduğu için Başkan Fadıloğlunu tebrik ediyorum. Bu tür günlerde, manevi duygulardan haz duyuyoruz. Şehitkamil Belediyesi de buna her zaman öncülük ediyor. Bu mana da sosyal ulviyi pekiştiriyorlar. Bu yıllarca ihmal edilmiş, şuanda da hassasiyetle yapıyorlar.
     Fadıloğlu da Hatipoğlunu ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Bu tür programları sık sık düzenlemenin gönüllerinden geçtiğini ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Allah razı olsun hocamız zaten televizyonlarda vatandaşlarımıza, milletimize hitap ediyor. Özellikle Gaziantepte yüz yüze görüşebilme imkanını bulmak istiyorduk. Sağ olsunlar kırmayarak Gaziantepte misafirimiz oldular. Bereketi de inşallah artarak devam eder.
     Konuşmaların ardından Fadıloğlu, Hatipoğluna Gaziantep yöresine ait çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Halka Açık Sağlık Konferansları
    
     Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde Halka Açık Sağlık Konferansları kapsamında, Diz Kıkırdak Hastalıkları ve Güncel Tedavisi konulu konferans verildi.
     Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başhekim Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, konferansın açılışında, başarının bir ekip işi olduğunu ifade etti.
     Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral da Kıkırdaksız da yaşanabilir mi başlıklı sunumunda, günümüzde diz kıkırdak hastalıklarında güncel tedavi yöntemleri bulunduğunu belirtti.
     Asıl meselenin insanın kendine iyi bakmasından geçtiğine işaret eden Doral, Dizlerinize iyi davranın. Çünkü ömür boyu beraber yaşayacaksınız ifadelerini kullandı.
     Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Cenk Cankuşun da bilgi verdiği konferansta, Başkent Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Özkoç, Gaziantep Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günhan Karakurum da sunum yaptı.
     Konferansta hekimler katılımcıların sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir:Yusuf Atlıhan-Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER