Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -FIFA U20 Dünya Kupasında görev alacak gönüllülere yönelik panel


GAZİANTEP (A.A) - Türkiyede 21 Haziran-13 Temmuz arasında düzenlenen ve bir ayağı da Gaziantepte yapılacak FIFA U20 Dünya Kupasında görev alacak gönüllülere yönelik panel düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda düzenlenen panele GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye Futbol Federasyonu Çocuk ve Okul Futbolu Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Şebin ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uluslararası İlişkiler Ofisinden Sinejan Korkmaz, konuşmacı olarak katıldı.
     GAÜN Rektör Yardımcısı Gür, ülkeye ve şehre uluslararası anlamda ciddi katkısı olacak organizasyonda gönüllü olarak görev alacak BESYO öğrencilerinin bilgi, görgü ve deneyimlerinin artması açısından son derece önemli olduğunu belirtti.
     Organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Gür, GAÜN yönetimi olarak şehirde ve üniversitede yapılan bir çok sosyal ve sportif organizasyonlara tam destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti.
     TFF yetkilileri Yrd. Doç. Dr. Kenan Şebin ve Sinejan Korkmaz da, gönüllülük programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
     Şebin, organizasyonun düzenleneceği iller arasında en aktif olanın Gaziantep olduğunu ve en çok gönüllü başvurusunun bu kentten geldiğini bildirdi.
     Panel sonunda TFF adına Yrd. Doç. Şebin tarafından desteklerinden dolayı Güre teşekkür plaketi verildi.
    
     -8 Mart Dünya Kadınlar Günü-
    
     AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Türkiyede terör oyununu kadınlar ve annelerin bozacağını bildirdi.
     Uzer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadın ve anne olmanın aynı gönül diliyle konuşma anlamına geldiğini belirtti.
     Türkiyede terör oyununu kadınlar ve annelerin bozacağını vurgulayan Uzer, Başbakanımız, silahlar sussun, analar ağlamasın diyor. Kadının ve ananın gönül dili birdir diyor. Anneliğin ideolojisinin olmadığını söylüyor. Israrla Analar ağlamasın diyor. Ana yüreğinin, kadın yüreğinin terörü bitirecek güçte olduğunu çok iyi biliyor ifadelerini kullandı.
     Artık kadınlar hayatın bütün alanlarında yer alarak daha kararlı bir duruşa sahip olduklarını dile getiren Uzer, şunları kaydetti:
     AK Partinin kurulduğu yıldan bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiştir. Merkezinde insan çizgisinde hizmet olan AK Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Türkiyenin huzura ihtiyaç duyduğu bu dönemde bunu tesis edecek en büyük dil kadınlarımızın gönül dilidir, gönül duygusudur.
    
     -Şampiyon sporculardan Fadıloğluna ziyaret-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyespor Kulübü bünyesinde Türkiye Şampiyonası ve Milli takım seçmelerinde dereceye giren sporcuları makamında kabul etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 28 Şubat-4 Mart arasında Antalyanın Kemer ilçesinde düzenlenen, Türkiye Şampiyonası ve Milli takım seçmelerinde başarılı sonuçlar elde eden sporcular, Belediye Başkanı Fadıloğlunu makamında ziyaret etti.
     Amaçlarının daha sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayarak geleceği güven altına almak olduğunu ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Bu başarıda emeği geçen hocalarımızı da yürekten kutluyorum. Onlarda önemli destekleriyle zor şartlar altında başarının alt yapısını oluşturuyorlar. Bizlerde meclisimizden aldığımız kararla başarılı sporcularımızı ödüllendiriyoruz. Spora ve sporcuya her zaman destek veriyoruz.
     Konuşmaların ardından sporcular, Başkan Fadıloğluna çiçek vererek, desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
    
     -İpekyolu Kalkınma Ajansı çalıştayı-
    
     İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 2014-2023 yıllarını kapsayacak Kalkınma TRC1 Bölge Planı Hazırlama toplantısı kapsamında Oğuzeli ve İslahiyede çalıştay düzenlendi.
     Oğuzeli ilçesi ve köylerinin mevcut sorunlarının ve öncelikli çözümlerin görüşüldüğü toplantıda konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, ilçedeki eğitim konusuna dikkat çekti.
     Oğuzeli Meslek Yüksekokulunun kısa sürede yeni binasına taşınmasıyla öğrenci sayısında önemli artış olacağını belirten Yılmaz, bu sayede Oğuzeline sosyal ve ekonomik alanda daha fazla katkı sağlayacağını kaydetti.
     Yılmaz, Oğuzeli ilçesinin kalkınmasında eğitim projeleri kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansının yanında olacağını ve bu konuda öğrencileri ve tüm akademik kadrosu ile destek olacağını ifade etti.
     İslahiye İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştayda ise ilçenin geleceği tartışıldı.
     İpekyolu Kalkınma Ajansı üst düzey yöneticileri, Sezen Genç, Ebru Demirci, Onur Yıldızın yaptığı çalıştaya, İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Malike Uludağ, Belde Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör temsilcileri katıldı.
     İlçenin öncelikli sorunlarının belirlenmesi için katılımcılardan yazılı görüş alınan toplantıda, İslahiye Kaymakamı Beyazyıldız, her şeyi eğitimde geçtiğini, eğitimin tarımdan, sanayiye ve tabana inmesi gerektiğini söyledi.
    
     -Nurdağında ayın polisleri seçildi-
    
     Nurdağı İlçesinde Bölge Trafik İstasyon Amirliği bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından yapılan değerlendirmede, Şubat ayında yapılan kontrol sayısı, kazaya müdahale, eskortluk ve trafik kontrolü gibi hizmetlerde üstün başarı gösterdikleri değerlendirilen polis memurları Adil Onur ve Turgay Mardin ayın ekibi seçildi.
     İstasyon Amiri Mehmet Genç, ayın ekibi seçilen polis memurlarına başarı plaketi verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zekeriye Şimşek - İzzet Mazı / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER