Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Sadettin Kaynak Şarkıları konseri


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Sadettin Kaynak Şarkıları konseri düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Onat Kutlar Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konsere sanatçının sevenleri büyük ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran izleyiciler Sadettin Kaynakın eserlerinden oluşan şarkılarına zaman zaman eşlik etti.
     Şef Muhtar Küçükkömürcü tarafından verilen konserde koro, iki bölüm halinde Sadettin Kaynakın eserlerinden oluşan 22 şarkı seslendirdi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kültür ve sanatın, yol, elektrik gibi temel belediyecilik hizmetleri kadar önemli olduğunu bildiklerini ifade etti.
     Çağdaş Türk Müziği bestecisi rahmetli Sadettin Kaynakın önemli bir müzik ve din adamı olduğunu kaydeden Güzelbey, Kendisi küçük yaşta hafızlık mertebesine ulaşmış bir din adamıdır. Besteleri ve sesiyle Türk Musikisine yeni bir boyut kazandırmış ve kendisinden sonrakilere ışık tutmuştur. Bu açıdan önemli bir şahsiyetin eserlerini yaşatmak bizim için önemli değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Muhtarlar hizmet öncelikleri için oy kullanacak
    
     Büyükşehir Belediyesi, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında muhtarlardan mahallelerindeki öncelikli kamu hizmetlerine ilişkin görüş alacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu projenin Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında uygulamaya başlandığı ifade edildi.
     Açıklamada, Stratejik Yerel Yönetişim Projesinin geçtiğimiz yıl altı pilot ilde yürütüldüğü ve çalışmalarını yirmi yerel yönetimde yaygınlaştırılmaya başlandığı kaydedildi.
     Proje ile daha önce yürütülen çalışmalarda, vatandaş odaklı hizmet sunumunun geliştirilebilmesi için vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetini ele alan vatandaş karnesi ve kentin farklı bölgelerinde sunulan hizmetleri ve sosyo-ekonomik durumu anlamaya yönelik sosyo-ekonomik haritalama ve belediye bütçesinin takibi gibi katılımcı araçlar oluşturulduğu belirtildi.
     Bu kapsamda, Gaziantep uygulamaları için proje ekibi Gaziantep Kent Konseyi ile işbirliği içinde Gaziantepte çeşitli belediye birimleri ve il müdürlükleriyle sunulan hizmetler hakkında görüşmeler gerçekleştirecek ve Gaziantepin muhtarlarıyla bir araya gelecek.
     Muhtarlarla yapılacak toplantıda muhtarlar kendi mahallelerine ilişkin öncelikleri hizmet başlıklarına göre oluşturulacak sandıklarda oylama usulüyle belirleyecek. Bu oylamayla, ihtiyaçların ne ölçüde karşılandığının belirlenmesi ve buradan çıkan hizmet önceliklerinin belediyeler ve merkezi yönetim kuruluşlarının hizmet planlamasına katkı sağlaması amaçlanıyor.
     Muhtarları toplantısı 12 Martta 16:00-17:00 saatleri arasında Grand Hotelde gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER