Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Kamerun heyeti GTOyu ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak kente gelen Kamerun heyeti, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında GTO Genel Sekreteri Halil Göçer ile bir araya gelen heyettekiler, Gaziantepsporda forma giyen Kamerunlu futbolcular nedeniyle kente ilgi duyduklarını, Türk ve Kamerunlu iş adamları arasında ortak yatırım ve sağlanabilecek işbirliği olanaklarını yerinde görmek amacıyla kente geldiklerini belirtti.
     Göçer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantepe ilişkin bilgi verdi.
     Kentin birçok alanda Türkiyeye örnek gösterilen, özellikle ticaret ve sanayi alanında bölgesinin lokomotifi haline gelen bir il olduğunu aktaran Göçer, şunları kaydetti:
     Kamerunlu ve Türk iş adamlarımızın birçok sektörde ticari işbirliği içerisine girebileceklerine inanıyorum. Bu noktada organize edilecek her türlü organizasyona Gaziantep Ticaret Odası olarak katkı sunmaya hazırız.
     Heyet sözcüsü Jean Paul Nafcak ise Kamerunda yaşam şartları ve yatırım alanlarıyla ilgili bilgiler vererek, Türk iş adamlarını Kamerunda yatırım yapmaya davet etti.
     Konuşmaların ardından heyet üyeleri, günün anısına GTO Genel Sekreteri Halil Göçer ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -Zirve Üniversitesinde AR-GE Proje Yarışması-
    
     Zirve Üniversitesinde 3. Doğu Akdeniz Üniversiteleri Bölgesel AR-GE Proje Pazarı ve AR-GE Proje Yarışması düzenlenecek.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz Üniversiteleri işbirliği çerçevesinde, Ar-Ge çalışmalarının özendirilmesi, yüksek katma değerli proje işbirliklerinin kurulması ve üniversite-sanayi işbirliğinin daha aktif hale getirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma, 11 üniversitenin katılımı ile 15 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER