Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -ODTÜlü öğrenciler Gaziantepin geleceğini planladılar


GAZİANTEP (A.A) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, harita ve ölçeklerle Gaziantepin geleceğini planladılar.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubunun yaptığı planlar kentin geleceğine dair bilgiler verirken, önemli sorunlarına da ışık tutuyor.
     Kimisinin ulaşıma, kimisinin konuta, bazısının da yeşil alanlara yönelik geliştirdiği şehir planları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Fuayesinde sergilendi.
     ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Keskinok, bölüm öğrencilerinin her yıl farklı bir kenti planladığını belirtti.
     Öğrencilerin birbirinden farklı mekansal senaryolar oluşturduğunu ifade eden Keskinok, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimiz kentlerle ilgili projelere ve konu seçimine kendileri karar verdiler. Her birinin farklı farklı girişimleri oldu. Alt düzey bölgesel ölçeğinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis gibi illerde tavsiyeler üzerine çalışmalar yaptılar.
     Öğrencilerin Gaziantepe odaklanarak kentin yeşil alanları, konut alanları, ulaşım ve birçok değişik alanlarında çözüme yönelik projeler üreterek, planlamalar üzerinde çalıştıklarını aktaran Keskinok, öğrencilerin mühendislik, mimarlık, sosyal gelişim konularını da ele aldıklarını kaydetti.
    
     -Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı sahnelendi-
    
     Gaziantepte Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı adlı tiyatro gösterisi yapıldı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(GAMEK) tarafında organize edilen tiyatro gösterisini Mahmut Tahsin, yazıp yönetti.
     GAMEK, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan, Cumhuriyet ve Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezlerinin yanı sıra Perilikaya, Bekirbey ve Gazikent El Beceri Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik Şehitkamil Kültür ve Konferans Salonunda gerçekleşen tiyatro gösterimine, Gaziantepliler de ilgi gösterdi.
     İki Anzak askerinin üstlerine verdikleri rapordan alınarak uyarlanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmış olan oyun, cephede çarpışan askerlerin gözünden savaşın hikayesi, ölümün birkaç adım ötesinde beklerken yaşadıkları iç çatışmaları anlatıyor.
    
     -Gaziantepte konser-
    
     Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü öğrencileri tarafından konser verildi.
     Halkın yoğun ilgi gösterdiği konser Onat Kutlar Salonunda gerçekleştirildi. Lisans IV. Sınıf Korosu adı altında gerçekleşen konserin koro şefliğini Çiğdem Aytepe yaptı. Çok sayıda müzikseverin katıldığı konserde, Türkiyenin her yöresinden çeşitli türkü ve şarkılar seslendirildi.
    
     -Şahinbey Belediyesinden tiyatro gösterisi-
    
     Şahinbey Belediyesi, Tiyatro Haftası etkinlikleri kapsamındaÇanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı adlı tiyatro gösterisi organize etti.
     Belediyenin kültür salonunda sahnelenen Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunun da izlediği tiyatro gösterisine Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) kursiyerleri ve vatandaş ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER