Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şahinbey Belediyesi halk oyunları ekibinin başarısı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi halk oyunları ekibi, 05-06 Nisan tarihlerinde Hatayda düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Halay Yöresi Bölge Birinciliği yarışmalarında gençler dalında birinci oldu.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılan tüm takımlar arasında en yüksek puanı alarak bölge birincisi olan Şahinbey ekibi, Gaziantepi Türkiye Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.
     Şahinbey ekibi, şampiyonluk kupasını Türk Halkoyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Avşardan aldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Demirbaş, il birincisi olarak Hataya giden ve burada da bölge birincisi olan ekibi ve eğiticileri tebrik etti.
    
     -Şehitkamil Belediyesinden MÖP çatan uygulaması-
    
     Şehitkamil Belediyesi, Katı Atık Ayrıştırma Tesisinin, ülke ekonomisine katkısının arttırmak ve insanların bu konuda daha bilinçli hale getirilmesini sağlamak amacıyla MÖP çatan uygulaması başlattı.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, görevliler okullarda ve halkın yoğun olduğu bölgelerde tesisi tanıtacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, MÖP çatan görevlilerinin, toplumsal bilinci arttırmak adına çeşitli yerlerde görev yapacaklarını belirtti.
     Amaçlarının toplumsal duyarlılığı arttırmak ve vatandaşın bu konuya dikkatini çekmek olduğunu kaydeden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Bu konuda yapılan çalışmanın farklılıkları peyder pey ortaya çıkıyor. Amacımız bu projenin tam manasıyla hayata geçirilip Gaziantepte dönüşümü olabilen tüm atıkların ayıklanarak ülke ekonomisine katkı sağlamasıdır. Atıkları bizim ayrıştırma tesisiyle buluşturana MÖP çatan diyoruz. Bu uygulamayla faaliyetlerimizi daha sıkı devam ettireceğiz.
    
     -Güzelbey, Yarının Liderliğini anlattı-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi öğrencilerine Yarının Liderleri projesi kapsamında, liderliğin vasıflarını ve özelliklerini anlattı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen ve 30 üniversitede gerçekleşen proje çerçevesinde bölümlerinden başarılı olan 30 öğrenciyle bir araya geldi. Öğrencilere sunum yapan Güzelbey, Sizler gerçekten ülkemizin gelecek vadeden gençlerisiniz. Sizlerin fikirleri ve düşünceleriyle bu ülkenin geleceği şekillenecek. Kendinizi iyi yetiştirin ve her alanda fikir sahibi olun. Teknolojiyle barışık bir hayat sürün. Sürekli araştırın ve çalışın tavsiyesinde bulundu.
     Güzelbey, bir belediyenin nasıl yönetildiği konusunda da bilgi verdi.
     Proje Koordinatörü Yusuf Meşe ise öğrencileri mezuniyetten sonra hayata hazırlamak ve liderliği öğretmen için böyle bir projenin içinde yer aldıklarını belirtti.
     Program kapsamında kentte lider olan insanların tecrübelerinden yararlanmak için bu tür buluşmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Meşe,İlk buluşmamızı bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile gerçekleştirdik. Sağ olsun bizi kırmadı ve teklifimizi kabul etti. Öğrencilerimiz kendisinde üst seviyede istifade ettiler. En azından vizyonları gelişti ifadelerini kullandı.
     Toplantı sonrası Zirve Üniversitesi öğrencileri sunumundan dolayı Başkan Güzelbeye bir plaket ve çiçek hediye ettiler.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER