Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Öğrenciler yapay zekayla çalışan robot yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sanko Koleji ve Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, otonom kontrollü ve yapay zekayla çalışan robot yaptı.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, Özel Sanko Liseleri Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri, yaptıkları robotla, "10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2013 Robot" yarışmasına katıldı.
     Sumo, mini sumo, çoklu mini sumo, çizgi izleyen, arama kurtarma, triatlon, çöp toplayan robot, mayın tarlası ve serbest kategorilerin yer aldığı yarışmaya üç kategoride katılan öğrenciler, 12si yurt dışından olmak üzere 40 üniversite ve 15 lise arasında "Sanko Sumo Team" adlı robotla ilk 8 takım arasına girdi.
     Öğretmenleri Orhan Çevik rehberliğinde robotları tasarlayan Burak Erkılıç, Furkan Adal, Derviş Arslan, Helin Batar, Zümrüt Karakaya, İbrahim Orhan, Anıl Zencirkesen, Fatih Baykal ve Burak Erdinç sertifikayla ödüllendirildi.
     Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, öğrencilerinin ayrıca tıp ve enerji alanlarında yaptıkları beş proje için uluslararası patent başvurusu yaptıklarını aktardı.
    
     -Çamlıca konutları kasım ayına tamamlanıyor-
    
     Şahinbey Belediyesi tarafından Nuripazarbaşı Mahallesinde yaptırılan "Çamlıca 1071" konutlarının kasım ayında satışa sunulacağı bildirildi.
     Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 8 bloktan oluşan ilk etaptaki 379 konut ve 24 iş yerinin kaba inşaatının bir ay içinde tamamlanacağını belirtti.
     Konutları kasım ayında ihaleyle satacaklarını ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     "Ayrıca Özdemirbey Caddesi ile çamlığın altındaki yol genişletme çalışmalarımız tamamlandığında bölge, ulaşım açısından rahat, depreme dayanıklı modern konutları ve sosyal donatı alanlarıyla güzel olacak. Yürüttüğümüz çalışmalar bölgenin kaderini değiştirecek. Değişim ve gelişim etap etap devam edecek."
     Yeşilvadi Projesi kapsamında hava limanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak 50 metrelik yol çalışmasının da devam ettiğini aktaran Tahmazoğlu, böylelikle ilçenin çok daha modern ve yaşanabilir bir hale dönüşeceğini vurguladı
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER