Gedizde TKDK hibe destekleri anlatıldı

Gedizde TKDK hibe destekleri anlatıldı


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğünün hibe destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     İl Koordinatörü İhsan Kaymak, Gediz Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda, bölge ekonomisinin bel kemiğini oluşturan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, besi hayvancılığı, tavuk ve hindi çiftlikleri, süt işleme tesisleri, kırmızı et ile kanatlı eti işleme ve kesim tesisleri, arıcılık, tıbbi bitki yetiştiriciliği, su ürünleri, seracılık, el sanatları gibi alanlarda üreticilere önemli destekler sağlayacaklarını bildirdi.
     İşletmelerin hibe desteği alabilmesi için yapması gereken çalışmalara ilişkin bilgi veren Kaymak, 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar olan yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 65 arasında karşılıksız hibe desteği verileceğini ifade etti.
     Toplantıya, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Proje Başvuru Uzmanı Kenan Işık, oda üyeleri ve yatırım alanları hakkında bilgi almak isteyen kurum temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gedizde TKDK hibe destekleri anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER