Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bayburtta:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bayburtta: -Bayburt Üniversitesini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi kapsamında değerlendirdik. Doğu Karadenizde olmasına rağmen yeni kurulan bir üniversite olmasından dolayı Bayburt Üniversitesine 5


BAYBURT (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bayburt Üniversitesini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi kapsamında değerlendirdiklerini belirterek, Doğu Karadenizde olmasına rağmen yeni kurulan bir üniversite olmasından dolayı Bayburt Üniversitesine 500 bin liralık gençlik faaliyetlerine kaynak aktarıyoruz dedi.
     Gümüşhaneden Bayburtta gelen Kılıç, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezinde incelemede bulunduktan sonra Cumhuriyet Caddesindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Kılıç, caddedeki Yeni Cami önünde satış yapan yaşlı bir kişiden aldığı kestaneleri vatandaşlara dağıttı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait stadyum, spor salonu, gençlik merkezi ve kapalı yüzme havuzunda incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, bölgesel amatör lig takımlarından Bayburtsporun futbolcu ve teknik heyetiyle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
     Bakan Kılıç, daha sonra kentte yeni inşa edilen Bayburt Gençlik Merkezinin açılışını yaptı. Öğrenciler, burada Kılıça kara kalemle yapılan portresini armağan etti.
     Bayburt Valisi Hasan İpeki makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 12 Haziran 2011 seçimlerinde tek milletvekili bulunan Bayburtun ikinci milletvekilinin kendisi olduğunu söylediğini ifade ederek, Erdoğanın kenti ilgisinin devam ettiğini söyledi.
     Kendilerinin de yatırım imkanları elverdiği ölçüde Bayburta ve Bayburtlulara yönelik hizmetleri hızlandırmaya gayret ettiklerini belirten Bakan Kılıç, Bayburta ne söz verdiysek harfiyen yerine gelmiştir ve gelecektir. Bayburt için hangi adımı atmışsak, adımını attığımız projeler en kısa sürede yerine getirilmektedir. Herkesin de bunu böyle bilmesi gerekiyor dedi.
    
     -Bayburtta sıfır kilometre haber-
    
     Konuşmasına, İki güzel ve yeni sıfır kilometre haberi Bayburtlularla paylaşmak istiyorum diyerek devam eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
     Bizim bugün Bayburt programımıza devam ettiğimiz sırada Ankarada Bayburtla ilgili bir ihale gerçekleştirildi. İhalesini gerçekleştirdiğimiz proje bakanlığımıza bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapımını 2012 yatırım programına dahil ettiğimiz 750 öğrenci kapasiteli yurt projesi. Biz Bayburtta temaslarımıza devam ederken Ankaradan ihalenin tamamlandığı bilgisi geldi. İhalenin gerçekleşme miktarı 20 milyon lira. Bunun üzerine KDVsini de eklediğimiz zaman yaklaşık 23 milyon liralık bir yatırımın, bugün itibarıyla Gençlik ve Spor Bakanı Bayburtta esnaf ziyaretine devam ederken, spor salonlarını incelerken, ihalesi gerçekleştirilmiş oldu. Bu yatırımın Bayburt adına, Bayburtun üniversitesi adına ve gençlik adına hayırlı uğurlu olmasını Allahtan niyaz ediyorum
     Bakan Kılıç, AK Parti iktidar olduğunda Bayburtta toplam yurt yatak kapasitesinin 2003 yılı itibariyle 322 olduğuna değinerek, Bugün itibarıyla bu sayı 950 oldu. 750 kişilik yurt kapasitesini de Bayburtun hizmetine sunduğumuzda sayı çok daha artacaktır. Bayburt Üniversitesindeki öğrenci sayısı 5 bin 500 olarak düşünüldüğünde yeni yurdun yapımı ile yüzde 30 oranında bir yatak kapasitesi öğrenci sayısına kıyasla bakanlığımız tarafından Bayburta kazandırılmış olacak diye konuştu.
    
     -Bayburta ikinci müjde-
    
     Bayburta yeni bir haber daha vermek istediğini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şunları kaydetti:
     Yine milletvekilimiz dahil olmak üzere henüz hiç kimsenin bilmediği bir başka müjdeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayburt Üniversitesini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi kapsamında değerlendirdik. Doğu Karadenizde olmasına rağmen, yeni kurulan bir üniversite olmasından dolayı Bayburt Üniversitesine 500 bin liralık gençlik faaliyetlerine kaynak aktarıyoruz. Bakanlığımız bünyesindeki Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü üzerinden bu parayı 2013 yılında Bayburt Üniversitesine kullandıracağız. Buradaki amacımız spor yoluyla sosyal uyumu sağlamak.
     Ziyarette Vali İpek, Bakan Kılıça Bayburt Saat Kulesinin figürünü hediye etti.
     Bakan Kılıç, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına geçerek partililerle bir süre basına kapalı görüştü.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bayburtta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER